iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
2bardak kuru barbunya
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1adet orta boy soğan
1adet havuç
1adet orta boy patates
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı şeker
1 adet limon
Hazırlanışı
Barbunyayı kolay ve çabuk pişmesini sağlamak için bir gece suda bekletelim Kullanmadan önce de bol suda tekrar yıkayalım Önce yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye dek zeytinyağı ile kavuralım Sonra küçük küpler halinde doğradığımız havucu ve patatesi, barbunyalarımızı, 1 çay kaşığı toz şekeri ve 2 bardak suyu da ekleyip düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede 3035 dakika pişirelim Servis edecekken üzerine limon sıkıp maydanoz ile süsleyin
2bardak kuru barbunya
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1adet orta boy soğan
1adet havuç
1adet orta boy patates
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı şeker
1 adet limon
Hazırlanışı
Barbunyayı kolay ve çabuk pişmesini sağlamak için bir gece suda bekletelim Kullanmadan önce de bol suda tekrar yıkayalım Önce yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye dek zeytinyağı ile kavuralım Sonra küçük küpler halinde doğradığımız havucu ve patatesi, barbunyalarımızı, 1 çay kaşığı toz şekeri ve 2 bardak suyu da ekleyip düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede 3035 dakika pişirelim Servis edecekken üzerine limon sıkıp maydanoz ile süsleyin