iltasyazilim
FD Üye
Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet havuç
*1 adet patates
*1 adet soğan
*34 diş sarımsak
*300350 gr barbunya
*1 yemek kaşığı biber salçası
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz karabiber pul biber
*1 adet küp şeker
Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı Öncelikle barbunyamızı yarı pişene kadar haşlayalım ( tam pişmemesine dikkat edelim) barbunyamız haşlanınca bir tencereye küp küp doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyip zeytinyağında kavuralım Diğer yanda patatesleri ve havuçları minik küpler halinde doğrayalım Soğanlar kavrulunca patatesi havucu ve salçamızı ekleyip biraz daha kavuralım Daha sonra barbunyayı ,şekeri, tuzu ,karabiberi ,pul biberi ekleyelim ve üzerini geçecek kadar suyunu koyarak pişmeye bırakalım Suyunu çektiğinde hala pişmediyse tekrar su ekleyebilirsiniz
Afiyet olsun
*2 adet havuç
*1 adet patates
*1 adet soğan
*34 diş sarımsak
*300350 gr barbunya
*1 yemek kaşığı biber salçası
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz karabiber pul biber
*1 adet küp şeker
Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı Öncelikle barbunyamızı yarı pişene kadar haşlayalım ( tam pişmemesine dikkat edelim) barbunyamız haşlanınca bir tencereye küp küp doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyip zeytinyağında kavuralım Diğer yanda patatesleri ve havuçları minik küpler halinde doğrayalım Soğanlar kavrulunca patatesi havucu ve salçamızı ekleyip biraz daha kavuralım Daha sonra barbunyayı ,şekeri, tuzu ,karabiberi ,pul biberi ekleyelim ve üzerini geçecek kadar suyunu koyarak pişmeye bırakalım Suyunu çektiğinde hala pişmediyse tekrar su ekleyebilirsiniz
Afiyet olsun