iltasyazilim
FD Üye
Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı barbunya
*1 adet büyük boy patates
*1 adet büyük boy havuç
*1 adet soğan
*1 adet büyük boy rendelenmiş domates
*12 çay bardağı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı Barbunyaları hafif diri kalacak şekilde haşlayın (ben önceden ıslatmadan düdüklü tencerede 20 dk haşladım)
Zeytinyağı tencereye alıp yemeklik doğradığınız soğanı kavurun
Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
Küp Küp doğradığınız patates ve havuçları ekleyip kısık ateşte 5 dk Kadar kavurun
Rendelenmiş domatesi ekleyip yine 5 dk daha kavurun
Barbunyaları ekleyin ve üzerini iki parmak geçecek kadar su koyun
Barbunyalar, patates ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin
Ateşten alıp tuzunu ve şekerini ekleyin
Soğuk servis yapın
Servis esnasında maydanoz ve limonla süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun
*2 su bardağı barbunya
*1 adet büyük boy patates
*1 adet büyük boy havuç
*1 adet soğan
*1 adet büyük boy rendelenmiş domates
*12 çay bardağı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı Barbunyaları hafif diri kalacak şekilde haşlayın (ben önceden ıslatmadan düdüklü tencerede 20 dk haşladım)
Zeytinyağı tencereye alıp yemeklik doğradığınız soğanı kavurun
Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
Küp Küp doğradığınız patates ve havuçları ekleyip kısık ateşte 5 dk Kadar kavurun
Rendelenmiş domatesi ekleyip yine 5 dk daha kavurun
Barbunyaları ekleyin ve üzerini iki parmak geçecek kadar su koyun
Barbunyalar, patates ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin
Ateşten alıp tuzunu ve şekerini ekleyin
Soğuk servis yapın
Servis esnasında maydanoz ve limonla süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun