iltasyazilim
FD Üye
Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı taze barbunya
*3 adet orta boy domates
*1 adet havuç
*1 adet kuru soğan
*3 diş sarımsak
*1 5 su bardağı su
*1 ya da 2 yemek kaşığı biber salçası
*Maydanoz
*Tuz
*Yarım küp şeker
Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı Barbunyaları haşlayıp bir kenara alıyoruz Küçük küçük doğradığımız havucu zeytin yağı ile 3 dakika kavurup, doğranmış soğan ve sarımsağı ekliyoruz Bir süre de soğanlarla kavurup salçamızı ilave ediyoruz Rendelenmiş domatesle 2 dakika daha kavurup 1 5 su bardağı suyu, tuzu ve şekeri katıyor, 5 dakika kaynatıyoruz Haşlanmış barbunyayı ekleyip suyunu yeterince çektirdikten sonra ocağın altını kapatıyoruz Son olarak önceden doğradığımız maydanozu ekleyelim Soğuyan barbunya *servise hazır Afiyet olsun
*3 su bardağı taze barbunya
*3 adet orta boy domates
*1 adet havuç
*1 adet kuru soğan
*3 diş sarımsak
*1 5 su bardağı su
*1 ya da 2 yemek kaşığı biber salçası
*Maydanoz
*Tuz
*Yarım küp şeker
Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı Barbunyaları haşlayıp bir kenara alıyoruz Küçük küçük doğradığımız havucu zeytin yağı ile 3 dakika kavurup, doğranmış soğan ve sarımsağı ekliyoruz Bir süre de soğanlarla kavurup salçamızı ilave ediyoruz Rendelenmiş domatesle 2 dakika daha kavurup 1 5 su bardağı suyu, tuzu ve şekeri katıyor, 5 dakika kaynatıyoruz Haşlanmış barbunyayı ekleyip suyunu yeterince çektirdikten sonra ocağın altını kapatıyoruz Son olarak önceden doğradığımız maydanozu ekleyelim Soğuyan barbunya *servise hazır Afiyet olsun