iltasyazilim
FD Üye
Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
*yarım kilo barbunya
*1 büyük boy soğan
*2 adet domates
*1 orta boy patates
*1 adet havuç
*2 diş sarımsak
*sıvı yağ ve terayağı
*yarım yemek kaşığı un
*tuz
*1 adet küp şeker
*1 yemek kaşığı salça
Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı Geceden bekletilen barbunyaları yaklaşık 89 dakika düdüklüde haşlayın ve haşladığınız suyunu dökün Daha sonra diğer yemeklere göre biraz daha bol koyduğunuz tereyağı ile sıvı yağda çok küçük doğradığınız soğanları kavurun Soğanları yaklaşık 3 dakika kavurup üzerine küçük doğradığınız havuçları attın biraz kavurun Ardından küp küp doğradığınız patatesi, şekeri ve sarımsakları atıp salçayla kavurun Barbunyaları ve domatesleri de koyup biraz karıştırın ve suyunu normal yemeklere göre daha az koyup üzerine de ayrı bir tavada yarım yemek kaşığı unu pembeleşene kadar kavurup dökün ( yemek hazır pilakiler gibi kıvamlı olsun) birazcık suyla karıştırıp yemeğin içine dökün Tuzunu atıp kısık ateşte kıvamı tutana kadar pişirin Soğuduktan sonra üzerine bolca limon sıkınAfiyet olsun…
*yarım kilo barbunya
*1 büyük boy soğan
*2 adet domates
*1 orta boy patates
*1 adet havuç
*2 diş sarımsak
*sıvı yağ ve terayağı
*yarım yemek kaşığı un
*tuz
*1 adet küp şeker
*1 yemek kaşığı salça
Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı Geceden bekletilen barbunyaları yaklaşık 89 dakika düdüklüde haşlayın ve haşladığınız suyunu dökün Daha sonra diğer yemeklere göre biraz daha bol koyduğunuz tereyağı ile sıvı yağda çok küçük doğradığınız soğanları kavurun Soğanları yaklaşık 3 dakika kavurup üzerine küçük doğradığınız havuçları attın biraz kavurun Ardından küp küp doğradığınız patatesi, şekeri ve sarımsakları atıp salçayla kavurun Barbunyaları ve domatesleri de koyup biraz karıştırın ve suyunu normal yemeklere göre daha az koyup üzerine de ayrı bir tavada yarım yemek kaşığı unu pembeleşene kadar kavurup dökün ( yemek hazır pilakiler gibi kıvamlı olsun) birazcık suyla karıştırıp yemeğin içine dökün Tuzunu atıp kısık ateşte kıvamı tutana kadar pişirin Soğuduktan sonra üzerine bolca limon sıkınAfiyet olsun…