iltasyazilim
FD Üye
Barbunya nasıl pişirilir
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Barbunya Tarifi
Malzemeler
15 su bardağı haşlanmış barbunya 2 domates 1 çarliston biber 1 soğan 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 su bardağı su Yarım limon suyu 45 dal maydanoz, tuzlu
Yemeğin Tarifi
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Çarliston biberin çekirdekli kısmını çıkarıp ince ince dilimleyin Soğanı kıyın, sarımsakları ezin Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin Çarliston biberi ekleyip kavurun Domatesi ilave edin ve koyulaşıncaya dek pişirin
Haşlanmış barbunyayı süzüp domatesli karışıma ekleyin 23 dakika kapağı kapalı olarak pişirin Su, limon suyu, tuzlu ve tozşekeri ek edip kapağını kapatın Barbunyalar yumuşayıncaya değin pişirin Ateşten alıp üzeri kapalı olarak ılınmaya bırakın Servis tabağına alıp üstüne kıyılmış maydanoz serpin Servis yapıncaya dek buzdolabında bekletin *
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Barbunya Tarifi
Malzemeler
15 su bardağı haşlanmış barbunya 2 domates 1 çarliston biber 1 soğan 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 su bardağı su Yarım limon suyu 45 dal maydanoz, tuzlu
Yemeğin Tarifi
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Çarliston biberin çekirdekli kısmını çıkarıp ince ince dilimleyin Soğanı kıyın, sarımsakları ezin Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin Çarliston biberi ekleyip kavurun Domatesi ilave edin ve koyulaşıncaya dek pişirin
Haşlanmış barbunyayı süzüp domatesli karışıma ekleyin 23 dakika kapağı kapalı olarak pişirin Su, limon suyu, tuzlu ve tozşekeri ek edip kapağını kapatın Barbunyalar yumuşayıncaya değin pişirin Ateşten alıp üzeri kapalı olarak ılınmaya bırakın Servis tabağına alıp üstüne kıyılmış maydanoz serpin Servis yapıncaya dek buzdolabında bekletin *