iltasyazilim
FD Üye
Barbunya Yemeği Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*Barbunya 500 gram
*Soğan
*Sivri biber 3 adet
*Sıvı yağ
*Tuz
*Pul biber
*Karabiber
*Salça 1 emek kaşığı
*Sıcak su
Barbunya Yemeği Yapımı Tarifi Yapılışı Barbunyaları geceden ıslatıp ertesi günü bir taşım kaynatıp gazını aldıktan sonra tencereye yemeklik soğanı ve ince kesilmiş halka biberleri yağda kavurup salçayı da ilave ediyoruz Haşlanmış barbunyaları da ekleyip beş dakika daha kavuruyoruz Sıcak suyu ilave ediyoruz göz kararı baharatları tuzu ilave edip pişirmeye bırakıyoruz Yaklaşık yarım saat kadar yumuşak olunca barbunya altını kapatıyoruz Dilerseniz ince kıyılmış maydanozda ilave edebilirsiniz Afiyet olsun
*Barbunya 500 gram
*Soğan
*Sivri biber 3 adet
*Sıvı yağ
*Tuz
*Pul biber
*Karabiber
*Salça 1 emek kaşığı
*Sıcak su
Barbunya Yemeği Yapımı Tarifi Yapılışı Barbunyaları geceden ıslatıp ertesi günü bir taşım kaynatıp gazını aldıktan sonra tencereye yemeklik soğanı ve ince kesilmiş halka biberleri yağda kavurup salçayı da ilave ediyoruz Haşlanmış barbunyaları da ekleyip beş dakika daha kavuruyoruz Sıcak suyu ilave ediyoruz göz kararı baharatları tuzu ilave edip pişirmeye bırakıyoruz Yaklaşık yarım saat kadar yumuşak olunca barbunya altını kapatıyoruz Dilerseniz ince kıyılmış maydanozda ilave edebilirsiniz Afiyet olsun