iltasyazilim
FD Üye
Resimli Barbunyalı Tako Tarifi
Aslen bir ispanyol yemeği olan takonun bu zamana kadar tadına bakmadıysanız üstelik bu tarifi deneyin
Barbunyalı Tako Malzemeler:
1 yemek kaşığı maydanoz, kıyılmış
1 bardak doğranmış mantar
2 yemek kaşığı limon suyu
1 kadeh doğranmış kestane mantarı
400 gr barbunya
13 bardak pul biber
6 lavaş ekmeği
3 kadeh doğranmış marul
1yemek kaşığı zeytinyağı
12 çay kaşığı kimyon
2 bardak doğranmış brokoli
12 nehir kaşığı kırmızı toz biber
1 bardak dilimlenmiş soğan
12 bardak domates suyu
1,5 kadeh ince doğranmış dolma biberi
1,5 kadeh kaşar, 34 bardak salça,6 yemek kaşığı yağsız krema
Barbunyalı Tako Yapılışı:
Brokoli, soğan ve dolmalık biberi ekleyip 4 dakika sote edin Mantarları, kimyonu, pul biberi ve toz biberi ekleyip 2 dakika kavurun Domates suyunu ek edin, 2 dakika pişirip ateşten alın Limon suyu ve maydonozu katıp karıştırın
Haşlanmış barbunyaları dürümlere paylaştırın Üzerlerine yarımşar kadeh sebzeli karışımdan, çeyrek bardak da peynirden ekleyin Dürümleri ikiye katlayıp 190 derce ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin Marul, salça ve kremayla servis yapın *
Aslen bir ispanyol yemeği olan takonun bu zamana kadar tadına bakmadıysanız üstelik bu tarifi deneyin
Barbunyalı Tako Malzemeler:
1 yemek kaşığı maydanoz, kıyılmış
1 bardak doğranmış mantar
2 yemek kaşığı limon suyu
1 kadeh doğranmış kestane mantarı
400 gr barbunya
13 bardak pul biber
6 lavaş ekmeği
3 kadeh doğranmış marul
1yemek kaşığı zeytinyağı
12 çay kaşığı kimyon
2 bardak doğranmış brokoli
12 nehir kaşığı kırmızı toz biber
1 bardak dilimlenmiş soğan
12 bardak domates suyu
1,5 kadeh ince doğranmış dolma biberi
1,5 kadeh kaşar, 34 bardak salça,6 yemek kaşığı yağsız krema
Barbunyalı Tako Yapılışı:
Brokoli, soğan ve dolmalık biberi ekleyip 4 dakika sote edin Mantarları, kimyonu, pul biberi ve toz biberi ekleyip 2 dakika kavurun Domates suyunu ek edin, 2 dakika pişirip ateşten alın Limon suyu ve maydonozu katıp karıştırın
Haşlanmış barbunyaları dürümlere paylaştırın Üzerlerine yarımşar kadeh sebzeli karışımdan, çeyrek bardak da peynirden ekleyin Dürümleri ikiye katlayıp 190 derce ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin Marul, salça ve kremayla servis yapın *