iltasyazilim
FD Üye
Bardak Altı(Fındık) Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
*600g dana koyun karışık orta yağlı kıyma (tek çekilecek)
*400g soğan (soyulmuş)
*400g domates(kabuğu soyulmuş)
*Yarım demet maydanoz
*1 kaşık ev biber salçası
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*1 kaşık yoğurt
*½ çay bardağı sıvı yağ(etiniz çok yağlıysa azaltabilirsiniz)
Bardak Altı(Fındık) Lahmacun Tarifi Yapılışı Soğan , domatesiniz elde ince doğrayınTuz karabiber tatlı pulbiberle tüm sebzeleri öldürün, ardından etinizi ekleyinEnson yağınızı ve yoğurdunuzu ekleyin iyice karıştırın
Odun ateşinde pişmeye gönderin(kara tepsilerde pişirilir))(Mersin –Adana yöresinde)
Not :Bardak altı(fındık) lahmacun,yöresel lahmacundurEbat çay tabağı boyutundadırArzuya göre ince kıyılmış taze biber ve sarımsak eklenir
Malzemeyi asla robottan geçirmeyin,sulanır
Yoğurt lahmacununuz yumuşacık yapacaktırAsla fırından gelince sarmalayarak hamurlaştırmayın
Artan lahmacunu 12 gün içerisinde teflon tavada ısıtarak tüketmenizi öneririm,kalanı yüz yüze kapatıp derin dondurucuda buzdolabı poşetinde 2 ay kadar saklayabilirsiniz
Serviste ayran ,şalgam ve maydonoz öneririmAfiyet olsun
*600g dana koyun karışık orta yağlı kıyma (tek çekilecek)
*400g soğan (soyulmuş)
*400g domates(kabuğu soyulmuş)
*Yarım demet maydanoz
*1 kaşık ev biber salçası
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*1 kaşık yoğurt
*½ çay bardağı sıvı yağ(etiniz çok yağlıysa azaltabilirsiniz)
Bardak Altı(Fındık) Lahmacun Tarifi Yapılışı Soğan , domatesiniz elde ince doğrayınTuz karabiber tatlı pulbiberle tüm sebzeleri öldürün, ardından etinizi ekleyinEnson yağınızı ve yoğurdunuzu ekleyin iyice karıştırın
Odun ateşinde pişmeye gönderin(kara tepsilerde pişirilir))(Mersin –Adana yöresinde)
Not :Bardak altı(fındık) lahmacun,yöresel lahmacundurEbat çay tabağı boyutundadırArzuya göre ince kıyılmış taze biber ve sarımsak eklenir
Malzemeyi asla robottan geçirmeyin,sulanır
Yoğurt lahmacununuz yumuşacık yapacaktırAsla fırından gelince sarmalayarak hamurlaştırmayın
Artan lahmacunu 12 gün içerisinde teflon tavada ısıtarak tüketmenizi öneririm,kalanı yüz yüze kapatıp derin dondurucuda buzdolabı poşetinde 2 ay kadar saklayabilirsiniz
Serviste ayran ,şalgam ve maydonoz öneririmAfiyet olsun