Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bardak Altı(Fındık) Lahmacun Tarifi

Bardak Altı(Fındık) Lahmacun Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Bardak Altı(Fındık) Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

*600g dana koyun karışık orta yağlı kıyma (tek çekilecek)
*400g soğan (soyulmuş)
*400g domates(kabuğu soyulmuş)
*Yarım demet maydanoz
*1 kaşık ev biber salçası
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*1 kaşık yoğurt
*½ çay bardağı sıvı yağ(etiniz çok yağlıysa azaltabilirsiniz)

Bardak Altı(Fındık) Lahmacun Tarifi Yapılışı Soğan , domatesiniz elde ince doğrayınTuz karabiber tatlı pulbiberle tüm sebzeleri öldürün, ardından etinizi ekleyinEnson yağınızı ve yoğurdunuzu ekleyin iyice karıştırın
Odun ateşinde pişmeye gönderin(kara tepsilerde pişirilir))(Mersin –Adana yöresinde)
Not :Bardak altı(fındık) lahmacun,yöresel lahmacundurEbat çay tabağı boyutundadırArzuya göre ince kıyılmış taze biber ve sarımsak eklenir
Malzemeyi asla robottan geçirmeyin,sulanır
Yoğurt lahmacununuz yumuşacık yapacaktırAsla fırından gelince sarmalayarak hamurlaştırmayın
Artan lahmacunu 12 gün içerisinde teflon tavada ısıtarak tüketmenizi öneririm,kalanı yüz yüze kapatıp derin dondurucuda buzdolabı poşetinde 2 ay kadar saklayabilirsiniz
Serviste ayran ,şalgam ve maydonoz öneririmAfiyet olsun
 
858,496Konular
982,462Mesajlar
30,231Kullanıcılar
gkhny0Son üye
Üst Alt