iltasyazilim
FD Üye
Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg süt
*5 yemek kaşığı un(tepeleme)
*2 yemek kaşığı nişasta(tepeleme)
*6 yemek kaşığı toz şeker
*1 vanilya
Bulamak için ;
*Hindistan cevizi
Ortasına ;
*1 paket kremşanti
*10 adet fındık
Üzerine ;
*Hazır çikolata sos
Bardak Tatlısı Tarifi Yapılışı Muhallebi için Süt, un, nişasta, toz şeker eklenir kaynadıktan sonra altı kısık bir şekilde vanilya eklenir ocağın altı kapatılır Daha sonra düz küçük bardaklar su ile ıslatılır ve muhallebiyi paylaştırın ilk sıcaklıkları gidince streç filmle ağızlarını kapatın Buzdolabında 3 veya 4 saat dinlenmeye alın(bir gece dinlenirse daha iyi sonuç alırsınız )kıvam alan muhallebiyi bardaktan çıkarıp birer parmak kalınlığında kesin Hindistan cevizine bulayın ortasına kremşanti gezdirin üzerine kırılmış fındık koyulur tekrar muhallebiyi Hindistan cevizine bulanarak üstü kapatılır son olarak çikolata sos üzerine gezdirilir
AFİYET OLSUN
*1 kg süt
*5 yemek kaşığı un(tepeleme)
*2 yemek kaşığı nişasta(tepeleme)
*6 yemek kaşığı toz şeker
*1 vanilya
Bulamak için ;
*Hindistan cevizi
Ortasına ;
*1 paket kremşanti
*10 adet fındık
Üzerine ;
*Hazır çikolata sos
Bardak Tatlısı Tarifi Yapılışı Muhallebi için Süt, un, nişasta, toz şeker eklenir kaynadıktan sonra altı kısık bir şekilde vanilya eklenir ocağın altı kapatılır Daha sonra düz küçük bardaklar su ile ıslatılır ve muhallebiyi paylaştırın ilk sıcaklıkları gidince streç filmle ağızlarını kapatın Buzdolabında 3 veya 4 saat dinlenmeye alın(bir gece dinlenirse daha iyi sonuç alırsınız )kıvam alan muhallebiyi bardaktan çıkarıp birer parmak kalınlığında kesin Hindistan cevizine bulayın ortasına kremşanti gezdirin üzerine kırılmış fındık koyulur tekrar muhallebiyi Hindistan cevizine bulanarak üstü kapatılır son olarak çikolata sos üzerine gezdirilir
AFİYET OLSUN