Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bardakta Kadayıf Porsiyonluk

Bardakta Kadayıf Porsiyonluk

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Bardakta Kadayıf Porsiyonluk Tarifi İçin Malzemeler

*Karton Bardak
*200 300 gr taze kadayıf
*1 kase ceviz dövülmüş
*1 kaşık tereyağ +Yarım çay bardağı sıvıyağ karışımı miktarı kadayıfa görede ayarlayabilirsiniz

Şerbet;


*2 bardak seker
*3 bardak su
*Bir kaç damla limon

Bardakta Kadayıf Porsiyonluk Tarifi Yapılışı Eritilmiş tereyağı veya margarin ile sıvıyağ karışımı ile kadayıfı harmanlayın Bardaklara bir tutam koyup ortasına ceviz ve üstüne biraz daha kadayıf koyup bardak ile iyice bastırın bardakların üzerine yağlı kağıt kapatıp 170 derece fırında yavaş yavaş pişirin Üzeri kızarmaya başlayınca fırının üstü kapatıp 15 dakika gibi altı pişirerek kızarmasını sağlayın ve şerbeti hazırlayıp soğutun Fırından çıkarın kadayıf bardak içinde iken soğuk şerbeti kaşıkla verin içinde Soğuyana kadar çeksin Servis tabağına ters çevirerek alın üste biriken şerbet alt kısımlara da dinlenerek çekecektir üzerini yeşil fıstık ile süsleyebilirsiniz
 
858,497Konular
982,543Mesajlar
30,279Kullanıcılar
Muhammed16Son üye
Üst Alt