iltasyazilim
FD Üye
Bardakta Kadayıf Porsiyonluk Tarifi İçin Malzemeler
*Karton Bardak
*200 300 gr taze kadayıf
*1 kase ceviz dövülmüş
*1 kaşık tereyağ +Yarım çay bardağı sıvıyağ karışımı miktarı kadayıfa görede ayarlayabilirsiniz
Şerbet;
*2 bardak seker
*3 bardak su
*Bir kaç damla limon
Bardakta Kadayıf Porsiyonluk Tarifi Yapılışı Eritilmiş tereyağı veya margarin ile sıvıyağ karışımı ile kadayıfı harmanlayın Bardaklara bir tutam koyup ortasına ceviz ve üstüne biraz daha kadayıf koyup bardak ile iyice bastırın bardakların üzerine yağlı kağıt kapatıp 170 derece fırında yavaş yavaş pişirin Üzeri kızarmaya başlayınca fırının üstü kapatıp 15 dakika gibi altı pişirerek kızarmasını sağlayın ve şerbeti hazırlayıp soğutun Fırından çıkarın kadayıf bardak içinde iken soğuk şerbeti kaşıkla verin içinde Soğuyana kadar çeksin Servis tabağına ters çevirerek alın üste biriken şerbet alt kısımlara da dinlenerek çekecektir üzerini yeşil fıstık ile süsleyebilirsiniz
*Karton Bardak
*200 300 gr taze kadayıf
*1 kase ceviz dövülmüş
*1 kaşık tereyağ +Yarım çay bardağı sıvıyağ karışımı miktarı kadayıfa görede ayarlayabilirsiniz
Şerbet;
*2 bardak seker
*3 bardak su
*Bir kaç damla limon
Bardakta Kadayıf Porsiyonluk Tarifi Yapılışı Eritilmiş tereyağı veya margarin ile sıvıyağ karışımı ile kadayıfı harmanlayın Bardaklara bir tutam koyup ortasına ceviz ve üstüne biraz daha kadayıf koyup bardak ile iyice bastırın bardakların üzerine yağlı kağıt kapatıp 170 derece fırında yavaş yavaş pişirin Üzeri kızarmaya başlayınca fırının üstü kapatıp 15 dakika gibi altı pişirerek kızarmasını sağlayın ve şerbeti hazırlayıp soğutun Fırından çıkarın kadayıf bardak içinde iken soğuk şerbeti kaşıkla verin içinde Soğuyana kadar çeksin Servis tabağına ters çevirerek alın üste biriken şerbet alt kısımlara da dinlenerek çekecektir üzerini yeşil fıstık ile süsleyebilirsiniz