Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bardakta mısır nasıl yapılır? Evde bardakta mısır yapmanın püf noktası

Bardakta mısır nasıl yapılır? Evde bardakta mısır yapmanın püf noktası
0
163

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
bardakta_misir_nasil_yapilir_evde_bardakta_misir_yapmanin_puf_noktasi_1580562014_9999.jpg

Çocukluğumuzun vazgeçilmezi ve büyüdükçe unutulmaz bir hale gelen bardak mısırı konutta de yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Dışarıda satılan bardakta mısır keyfini hanenizde de yaşamak istiyorsanız hazırladığımız tanımı kesinlikle denemelisiniz.

Haşlanmış mısır, günümüze en severek tüketilen sokak lezzetlerinin başında geliyor. AVM'lerde alışveriş caddelerinde adım başı görebileceğiniz bardakta mısır, kokusuyla bile mest ediyor. Caddenin başından gelen kokusuyla iştah açan bardakta mısır tereyağ ve soslarla buluşmasıyla vazgeçilmez bir hale dönüşüyor. Bardakta mısır, kolaylıkla konutta yapabileceğiniz bir atıştırmalık. Süper tazı ile bardak mısır prodüksiyonu haberimizin detaylarında.

laDme_1580563530_9696.jpg

BARDAKTA MISIR TANIMI:

MATERYALLER

2 kutu mısır konservesi
1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım limon
1 çay kaşığı sarımsak tozu (Tercihe göre)

1Qc2T_1580562031_865.jpeg

YAPILIŞI

Küçük bir tencereye, 3 bardak su koyup kaynatalım. Üzerine koyacağımız kegire konserve mısırları dökerek 10-15 dakika arasında su buharında ısıtalım. 

Akabinde kaseye alacağınız mısırları, tereyağ ya da margarin ile karıştıralım. 

Daha sonra tuz, karabiber, limon ve pul biber, tercihen sarımsak tozunu mısırlara ekleyelim. 

Mısırların sertlik ve yumuşaklığını kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz. 

İsterseniz üzerine ketçap ve mayonez ekleyebilirsiniz...

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
982,400Mesajlar
30,224Kullanıcılar
OzankkkaaSon üye
Üst Alt