
Çocukluğumuzun vazgeçilmezi ve büyüdükçe unutulmaz bir hale gelen bardak mısırı konutta de yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Dışarıda satılan bardakta mısır keyfini hanenizde de yaşamak istiyorsanız hazırladığımız tanımı kesinlikle denemelisiniz.
Haşlanmış mısır, günümüze en severek tüketilen sokak lezzetlerinin başında geliyor. AVM'lerde alışveriş caddelerinde adım başı görebileceğiniz bardakta mısır, kokusuyla bile mest ediyor. Caddenin başından gelen kokusuyla iştah açan bardakta mısır tereyağ ve soslarla buluşmasıyla vazgeçilmez bir hale dönüşüyor. Bardakta mısır, kolaylıkla konutta yapabileceğiniz bir atıştırmalık. Süper tazı ile bardak mısır prodüksiyonu haberimizin detaylarında.

BARDAKTA MISIR TANIMI:
MATERYALLER
2 kutu mısır konservesi
1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım limon
1 çay kaşığı sarımsak tozu (Tercihe göre)

YAPILIŞI
Küçük bir tencereye, 3 bardak su koyup kaynatalım. Üzerine koyacağımız kegire konserve mısırları dökerek 10-15 dakika arasında su buharında ısıtalım.
Akabinde kaseye alacağınız mısırları, tereyağ ya da margarin ile karıştıralım.
Daha sonra tuz, karabiber, limon ve pul biber, tercihen sarımsak tozunu mısırlara ekleyelim.
Mısırların sertlik ve yumuşaklığını kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
İsterseniz üzerine ketçap ve mayonez ekleyebilirsiniz...
Afiyet olsun...