Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bariatrik cerrahi sonrası beslenmenin minik sırları

Bariatrik cerrahi sonrası beslenmenin minik sırları
0
217

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
* Susuz kalmaktan kaçınmak için çokça su tüketiniz, düşük kalorili yahut kalorisiz likitleri tercih ediniz. Tüm likitler kafeinsiz olmalıdır.

* Öğünlerden en az yarım saat evvel (30 dk) likit alımını kesmeliyiz, Yemeklerden (45dk) sonra likit alımına başlamalıyız kısaca katı likit ayrımı yapmalıyız.

* Günde en az 2,5 lt su alınmalıdır. Birinci devirlerde olmasada amaç daha sonra tutturulucaktır. Suyu küçük yudumlar halinde tüketmeliyiz…

* Asitli gazlı ve bira üzere içeceklerin ömür uzunluğu yasak olduğunu unutmamalıyız.

* Alkol tasarrufunu yasak olduğunu ısrarla vurgulamak durumundayız en azından birinci 3 ay…

* Proteinden varlıklı beslenerek kas dokunuzu koruyabilirsiniz. Yumurta, et, balık, peynir, yoğurt ve gayri süt eserleri yüksek protein içerir. Gayeniz günde 65-75 gr protein almak olmalıdır. Birinci birkaç ayda bu gayelere ulaşamayacağınızı düşünerek telaşlanmayınız.

* Operasyon sonrası birinci hafta berrak sıvılarla besleniyoruz kemik suyu, posasız elma havuç suyu, şekersiz komposto, sulandırılmış ayran ve süt.

* Operasyon sonrası 2. hafta koyu çorbalar kemik suyuna (örnek tarhana), koyu ayran, posalı elma havuç suyu.

* Operasyon sonrası üçüncü hafta püre devri yoğurt, rafadan yumurta, az yağlı peynir, püre haline getirilmiş et suyuyla protein bakımından zenginleştirilmiş zerzevat püreleri, ton balığı vb.

* Operasyon sonrası dördüncü hafta Katı besinlere geçiş Haşlanma yahut fırında balık hanede pişen zerzevat yemekleri, muz vb.

* Operasyon sonrası beşinci hafta her seferinde bir katı denenerek her lokmada en az 15 sefer çiğnenerek tavuk, tavuk kalça eti, yumuşak kuzu eti denenebilir.

* Ülkümüze yaklaşasıya kadar pilav, makarna, bulgur, un, hamur işleri, mısır, 3 ay kadar kuru baklagillerden uzak durulmalı.

* En az 35 gün narenciyeden uzak durulmalı (portakal, mandaline, greyfurt, limon gibi)

* Pastalar, ekler, kekler, şerbetli tatlılar, cipsler, ketçap, mayonez, soslar ziyade yağlı salçalı yemekler, terayağ, margarin, kremalı soslardan uzak durulmalı.

* Yapay yiyecekler, paketlenmiş azıklar hayatımızda bölge almıyor artık.

* By-pass yapılan hastalarda nizamlı vitamin takviyesi gerekir, mide küçültme (sleeve gastrektomi) ameliyatlarında gereksinim olmayabilir.

 
858,460Konular
981,104Mesajlar
29,527Kullanıcılar
ConsternatedSon üye
Üst Alt