barmenlik eğitimi
barmenlik eğitimi ders programı
barmenlik eğitim suresi
Milli Eğitim Bakanlığınca verilecek eğitimin suresi orgun eğitimde 4 yıl, yaygın
eğitimde ise kursun oğretim programına gore kursu acan kurumlarca belirlenir
Meslek Yuksekokullarında 2 yıldır
Meslek liselerinde mesleğin eğitim suresi 4 yıldır 9 sınıfın (lise 1) dersleri genel
liseler ve meslek liselerinde ortaktır 9 sınıfın sonunda oğrenci alanını belirler 9
ve 10 sınıflarda ortak dersler ile alan ortak dersleri, 11 ve 12 sınıflarda ise dallara ozel derslerin oncelikli olarak okutulmaktadır Alanda yer alan tum dallara yonelik
ortak yeterlikleri kazandıran dersler ağırlıklı olarak 10 ve 11 sınıfta verilmektedir
12 sınıfta diplomaya goturen dala ait yeterlikleri iceren dersler yer almaktadır 10
sınıfın sonunda, bolgesel ve sektorel ihtiyaclar, okulun donanımı, oğretmen ve fiziki
kapasitesi ile oğrencilerin mesleki yeterlikleri de dikkate alınarak dal secimi yapılır
Ortak dersler
Dil ve Anlatım, Turk Edebiyatı, Din Kulturu ve Ahlak bilgisi, Tarih, TC İnkilap tarihi
ve Ataturkculuk, Coğrafya, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Sağlık Bilgisi, Felsefe,
Yabancı Dil, Beden Eğitimi, Milli Guvenlik Bilgisi, Trafik ve İlkyardım, Tanıtım ve
Yonlendirme
Alan ortak dersleri
Bilgi ve İletişim Teknolojisi, Matematik, Geometri, Analitik Geometri, Fizik, Kimya,
Biyoloji, Mesleki Gelişim, Servis Hazırlıkları, Temel Yiyecek Uretimi, Yabancı Dil
Dal dersleri
İşletmelerde beceri eğitimi, Mutfak uygulamaları, Turk Mutfağı Yemekleri, Acık
Bufe, Pasta Yapım Teknikleri, Tatlı Yapım Teknikleri, Pasta Susleme Teknikleri,
Yiyecek Servisi, Konuk Masasında Servis, Yemek Gruplarının Servisi, Konuk
İlişkileri, Kokteyller ve Servisi, Alkolsuz İceceklerin Servisi, Alkollu İceceklerin
Servisi, Ulaşım Sektoru, FuarKongre Hostesliği, OtobusTren Hostesliği, Ucuş
Teorisi, Havayolu Hostesliği, Yolcularla İletişim Ucakta Temel İlkyardım, Mesleki
Yabancı Dil, 2 Yabancı Dil
Turizm eğitim merkezlerinde sure ise 7 ay, ozel turizm kurslarında ve işgucu
yetiştirme kurslarında ise 36 aydır Pratik kız sanat okullarında ve kız teknik
oğretim olgunlaştırma enstitulerinde kurs sureleri talebe gore değişmektedir
Kurs suresince; gorgu kuralları ve genel kultur, barın servise hazırlanması,
temizlik ve bakım, bar personelinde olması gereken ozellikler, iceceklerin
gruplandırılması ve servisleri, urun bilgisi, satış teknikleri, stok kontrol hakkında
bilgi ve beceriler kazandırılır Ayrıca mesleki İngilizce oğretilir
barmenlik eğitimi ders programı
barmenlik eğitim suresi
Milli Eğitim Bakanlığınca verilecek eğitimin suresi orgun eğitimde 4 yıl, yaygın
eğitimde ise kursun oğretim programına gore kursu acan kurumlarca belirlenir
Meslek Yuksekokullarında 2 yıldır
Meslek liselerinde mesleğin eğitim suresi 4 yıldır 9 sınıfın (lise 1) dersleri genel
liseler ve meslek liselerinde ortaktır 9 sınıfın sonunda oğrenci alanını belirler 9
ve 10 sınıflarda ortak dersler ile alan ortak dersleri, 11 ve 12 sınıflarda ise dallara ozel derslerin oncelikli olarak okutulmaktadır Alanda yer alan tum dallara yonelik
ortak yeterlikleri kazandıran dersler ağırlıklı olarak 10 ve 11 sınıfta verilmektedir
12 sınıfta diplomaya goturen dala ait yeterlikleri iceren dersler yer almaktadır 10
sınıfın sonunda, bolgesel ve sektorel ihtiyaclar, okulun donanımı, oğretmen ve fiziki
kapasitesi ile oğrencilerin mesleki yeterlikleri de dikkate alınarak dal secimi yapılır
Ortak dersler
Dil ve Anlatım, Turk Edebiyatı, Din Kulturu ve Ahlak bilgisi, Tarih, TC İnkilap tarihi
ve Ataturkculuk, Coğrafya, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Sağlık Bilgisi, Felsefe,
Yabancı Dil, Beden Eğitimi, Milli Guvenlik Bilgisi, Trafik ve İlkyardım, Tanıtım ve
Yonlendirme
Alan ortak dersleri
Bilgi ve İletişim Teknolojisi, Matematik, Geometri, Analitik Geometri, Fizik, Kimya,
Biyoloji, Mesleki Gelişim, Servis Hazırlıkları, Temel Yiyecek Uretimi, Yabancı Dil
Dal dersleri
İşletmelerde beceri eğitimi, Mutfak uygulamaları, Turk Mutfağı Yemekleri, Acık
Bufe, Pasta Yapım Teknikleri, Tatlı Yapım Teknikleri, Pasta Susleme Teknikleri,
Yiyecek Servisi, Konuk Masasında Servis, Yemek Gruplarının Servisi, Konuk
İlişkileri, Kokteyller ve Servisi, Alkolsuz İceceklerin Servisi, Alkollu İceceklerin
Servisi, Ulaşım Sektoru, FuarKongre Hostesliği, OtobusTren Hostesliği, Ucuş
Teorisi, Havayolu Hostesliği, Yolcularla İletişim Ucakta Temel İlkyardım, Mesleki
Yabancı Dil, 2 Yabancı Dil
Turizm eğitim merkezlerinde sure ise 7 ay, ozel turizm kurslarında ve işgucu
yetiştirme kurslarında ise 36 aydır Pratik kız sanat okullarında ve kız teknik
oğretim olgunlaştırma enstitulerinde kurs sureleri talebe gore değişmektedir
Kurs suresince; gorgu kuralları ve genel kultur, barın servise hazırlanması,
temizlik ve bakım, bar personelinde olması gereken ozellikler, iceceklerin
gruplandırılması ve servisleri, urun bilgisi, satış teknikleri, stok kontrol hakkında
bilgi ve beceriler kazandırılır Ayrıca mesleki İngilizce oğretilir