Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Barnabas incili nedir? anlamı

0
80

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0

Hazreti Îsa'nın havarilerinden biri olan Barnabas'ın, Îsa aleyhisselamdan gorup işittiklerini doğru şekilde yazıp derlediği İncil

Îsa aleyhisselam, Allahu teala tarafından goğe kaldırılınca, hakiki İncil kaybolup İncil adıyla bir takım kitaplar yazıldı Bunun uzerine Barnabas, hazreti Îsa'dan gorup işittiklerini bir araya getirdi Barnabas İncili denen bu kitap hazreti Îsa'dan sonra ilk uc yuz senede elden ele dolaşıp okundu Miladi 325 senesinde İznik rUhani meclisi, İbranice yazılı İncillerin kaldırılmasına karar verince, Barnabas İncili ve nushaları yakıldı Pakistan Kur'anı kerim Cemiyeti buyuk bir gayretle imha edilmeyen bir İngilizce nushasını bulup, tekrar basmaya muvaffak olmuştur (Muslimmerks MecmUasıPakistan)

Barnabas İncili'nden bir bolum şoyledir:

Ben bu dunyaya, cenabı Hakk'ın dunyaya selamet getirecek olan ResUlunun (Muhammed aleyhisselamın) yolunu hazırlamak icin geldim Fakat sizler dikkat ediniz O
gelinceye kadar bir cok yalancı peygamberler cıkabilir Benim İncil'im bozulabilir(72 Bab)

858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt