iltasyazilim
FD Üye
Bartın yemekleri
Bartın bölgesel yemekleri
Kışlıkyazlık gıda gibi ayırımlar ve çeşitler azalsa da geleneksel kış yemekleri için, yöre ürünlerinden yazdan hazırlanan kışlık erzaklar arasında kavurma, sucuk, bulgur, domates ve fasulye kurusu, erişte, kuru yufka, keşkek, tarhana, pekmez, reçel, turşu, marmelat ve komposto ile sebze konserveleri manâlı yer miktar Pirinçli mantı, Pumpum çorbası, Yumurtalı ısbut ve Amasra salatası ana yemeklerindendir *
Bartın bölgesel yemekleri
Kışlıkyazlık gıda gibi ayırımlar ve çeşitler azalsa da geleneksel kış yemekleri için, yöre ürünlerinden yazdan hazırlanan kışlık erzaklar arasında kavurma, sucuk, bulgur, domates ve fasulye kurusu, erişte, kuru yufka, keşkek, tarhana, pekmez, reçel, turşu, marmelat ve komposto ile sebze konserveleri manâlı yer miktar Pirinçli mantı, Pumpum çorbası, Yumurtalı ısbut ve Amasra salatası ana yemeklerindendir *