iltasyazilim
FD Üye
Baş Etli Pilav Tarifi
Resimli Baş Etli Pilav Tarifi
Baş Etli Pilav Yapılışı
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
25 çorba kaşığı tuzlu
2 45 su bardağı tavuk ya da et suyu
65 çorba kaşığı margarin
3 orta doruk soğan (küçük küpler halinde doğranmış)
500 gr yağsız kuşbaşı kuzu eti
1 nehir kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
2 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Pirinci pilav için hazırlayın Et suyunu bir taşım kaynatıp, sıcak olarak bir kenarda saklayın
Bir tencereye margarini koyup, eritin Yağ kızınca soğanı ilave edip, sık sık arıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya değin pişirin Eti katıp, tekrar ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha, etler suyunu bırakıp her tarafta çekinceye dek pişirmeye devam edin
Tuzlu ve biberini ekleyin 2 su bardağı sıcak su ek edin Ateşi kısın Ağır ateşte, 10 dakika daha, etler yumuşayıncaya dek pişirin
Etler pişme suyunu çekince sıcak et suyunu katıp, bir taşım kaynatın Et suyu kaynar kaynamaz pirinci ek edin Takriben 1820 dakika, ağır ateşte, pirinç etsuyunu en ince ayrıntısına kadar çekinceye kadar pişirin
Etli pilavı demlendirdikten daha sonra evvelden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın
*
Resimli Baş Etli Pilav Tarifi
Baş Etli Pilav Yapılışı
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
25 çorba kaşığı tuzlu
2 45 su bardağı tavuk ya da et suyu
65 çorba kaşığı margarin
3 orta doruk soğan (küçük küpler halinde doğranmış)
500 gr yağsız kuşbaşı kuzu eti
1 nehir kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
2 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Pirinci pilav için hazırlayın Et suyunu bir taşım kaynatıp, sıcak olarak bir kenarda saklayın
Bir tencereye margarini koyup, eritin Yağ kızınca soğanı ilave edip, sık sık arıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya değin pişirin Eti katıp, tekrar ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha, etler suyunu bırakıp her tarafta çekinceye dek pişirmeye devam edin
Tuzlu ve biberini ekleyin 2 su bardağı sıcak su ek edin Ateşi kısın Ağır ateşte, 10 dakika daha, etler yumuşayıncaya dek pişirin
Etler pişme suyunu çekince sıcak et suyunu katıp, bir taşım kaynatın Et suyu kaynar kaynamaz pirinci ek edin Takriben 1820 dakika, ağır ateşte, pirinç etsuyunu en ince ayrıntısına kadar çekinceye kadar pişirin
Etli pilavı demlendirdikten daha sonra evvelden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın
*