Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Baş Etli Pilav Tarifi Resimli

Baş Etli Pilav Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Baş Etli Pilav Tarifi
Resimli Baş Etli Pilav Tarifi
Baş Etli Pilav Yapılışı

Malzemeler
2 su bardağı pirinç
25 çorba kaşığı tuzlu
2 45 su bardağı tavuk ya da et suyu
65 çorba kaşığı margarin
3 orta doruk soğan (küçük küpler halinde doğranmış)
500 gr yağsız kuşbaşı kuzu eti
1 nehir kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
2 su bardağı sıcak su

Yapılışı
Pirinci pilav için hazırlayın Et suyunu bir taşım kaynatıp, sıcak olarak bir kenarda saklayın

Bir tencereye margarini koyup, eritin Yağ kızınca soğanı ilave edip, sık sık arıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya değin pişirin Eti katıp, tekrar ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha, etler suyunu bırakıp her tarafta çekinceye dek pişirmeye devam edin

Tuzlu ve biberini ekleyin 2 su bardağı sıcak su ek edin Ateşi kısın Ağır ateşte, 10 dakika daha, etler yumuşayıncaya dek pişirin

Etler pişme suyunu çekince sıcak et suyunu katıp, bir taşım kaynatın Et suyu kaynar kaynamaz pirinci ek edin Takriben 1820 dakika, ağır ateşte, pirinç etsuyunu en ince ayrıntısına kadar çekinceye kadar pişirin

Etli pilavı demlendirdikten daha sonra evvelden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın

*
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt