iltasyazilim
FD Üye
Baş Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
*4 patlıcan
*45 domates
*1 soğan
*34 yeşil biber
*1 baş sarımsak
*Tuz, karabiber, sıvı yağ
Baş Kavurması Tarifi Yapılışı Baş kavurması aslında imambayıldı Adana da baş kavurması deniliyor Patlıcanın yeşil baş kısmı kesilmeyip birlikte piştiği için olabilir (Ben unutmuşum aslında patlıcanı tamamen soydum Ama göstermek için tekrar kesip fotoğrafladım )Annem tencerede yapar ama ben fırını tercih ettim
Patlıcanları alacalı soyup boylamasına kesiyoruz Sonra her birinin de ortasından kesiyoruz ama birbirinden ayrılmayacak Bu şekilde 12 saat balkonda bekletelim biraz kurusun Böylece yağı daha az çekecektir Bu arada domatesleri soyup doğrayalım Soğanları küçük doğrayıp az sıvı yağda çevirelim Domatesleri atıp solduralım Tuz karabiber atıp bir kenara alalım
Patlıcan ve biberleri sıvı yağda kızartalım Sarımsakları soyalım Ben sarımsakların bir kısmını doğrayıp domates sosun içine attım
Patlıcanlar soğuyunca tepsiye sıra sıra dizelim Patlıcanların arasını domates sosla dolduralım Domates sostan kalan suyu süzgeç yardımıyla patlıcanların üzerine dökelim Süzgeçte domates kalmışsa onu da patlıcanların arasına sıkıştırın Biber ve sarımsakla süsleyip 200 derece fırında pişirelim (Yayvan bir tencerede ocakta pişirilir aslında)
Yağlı ağır gibi görünse de sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor ve tadını hafifleştiriyor
*4 patlıcan
*45 domates
*1 soğan
*34 yeşil biber
*1 baş sarımsak
*Tuz, karabiber, sıvı yağ
Baş Kavurması Tarifi Yapılışı Baş kavurması aslında imambayıldı Adana da baş kavurması deniliyor Patlıcanın yeşil baş kısmı kesilmeyip birlikte piştiği için olabilir (Ben unutmuşum aslında patlıcanı tamamen soydum Ama göstermek için tekrar kesip fotoğrafladım )Annem tencerede yapar ama ben fırını tercih ettim
Patlıcanları alacalı soyup boylamasına kesiyoruz Sonra her birinin de ortasından kesiyoruz ama birbirinden ayrılmayacak Bu şekilde 12 saat balkonda bekletelim biraz kurusun Böylece yağı daha az çekecektir Bu arada domatesleri soyup doğrayalım Soğanları küçük doğrayıp az sıvı yağda çevirelim Domatesleri atıp solduralım Tuz karabiber atıp bir kenara alalım
Patlıcan ve biberleri sıvı yağda kızartalım Sarımsakları soyalım Ben sarımsakların bir kısmını doğrayıp domates sosun içine attım
Patlıcanlar soğuyunca tepsiye sıra sıra dizelim Patlıcanların arasını domates sosla dolduralım Domates sostan kalan suyu süzgeç yardımıyla patlıcanların üzerine dökelim Süzgeçte domates kalmışsa onu da patlıcanların arasına sıkıştırın Biber ve sarımsakla süsleyip 200 derece fırında pişirelim (Yayvan bir tencerede ocakta pişirilir aslında)
Yağlı ağır gibi görünse de sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor ve tadını hafifleştiriyor