iltasyazilim
FD Üye
Başamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
*Orta boy karnabahar
*Tuz
Başamel sos:
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1, 5 yemek kaşığı un
*1, 5 su bardağı süt
*Tuz, karabiber
Üzeri için :
*Kaşar
Başamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı Karnabahar tuzlu suda haşlanır Haşlanan karnabahar kenara alınır Tereyağ ve sıvı yağ bir tencereye alınır ve eriyince un ilave edilerek kokusu çıkana kadar kavrulur Kokusu çıkan una süt ilave edilerek hızlı bir şekilde çırpıcı ile çırpılır Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiber eklenir 12 dakika daha kaynatılıp kapatılır Karnabaharlar istenilirse çatal yardımı ile ezilir Ezmek istemeyenler çiçek şekilde hazırlanan sosa bulanarak ısıya dayanıklı bir kaba alınır Üzerine kaşar rendesi konularak üzeri kızarana kadar 200 derecede pişirilir
*Orta boy karnabahar
*Tuz
Başamel sos:
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1, 5 yemek kaşığı un
*1, 5 su bardağı süt
*Tuz, karabiber
Üzeri için :
*Kaşar
Başamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı Karnabahar tuzlu suda haşlanır Haşlanan karnabahar kenara alınır Tereyağ ve sıvı yağ bir tencereye alınır ve eriyince un ilave edilerek kokusu çıkana kadar kavrulur Kokusu çıkan una süt ilave edilerek hızlı bir şekilde çırpıcı ile çırpılır Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiber eklenir 12 dakika daha kaynatılıp kapatılır Karnabaharlar istenilirse çatal yardımı ile ezilir Ezmek istemeyenler çiçek şekilde hazırlanan sosa bulanarak ısıya dayanıklı bir kaba alınır Üzerine kaşar rendesi konularak üzeri kızarana kadar 200 derecede pişirilir