Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Başamel Soslu Karnabahar

Başamel Soslu Karnabahar

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Başamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

*1 adet orta boy karnabahar
*2 adet patates
*Tuz

Beşamel sos için;


*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı un
*1 5 su bardağı süt
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı biber

Üzeri için;


*Kaşar rendesi

Başamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı Ben karnabaharın yemeğini fazla sevmiyorum ve böyle deniyorum sizde böyle deneyebilirsiniz
Gelelim tarifimize
Önce karnabaharları ayıklayıp *yıkıyoruz ve patatesleri doğruyoruz ikisini bir tencerede haşlıyoruz kaynamaya çıkınca yeterince tuzunu ilave ediyoruz ve 5 10 dk kadar yeterli olacaktır siz de çatal yardımıyla bakabilirsiniz ,rahatça çatal giriyorsa süzebilirsiniz ve başamel sos için tenceremize yağımızı *koyup eritiyoruz ve unu ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ve sütü ekleyip topaklandırmadan karıştırıyoruz ve kıvam alan sosumuzu ocaktan alıyoruz ve karnabarları borcama döküp, üzerine baharatlarını döküyoruz ve beşamel sosu döküyoruz, 180 derecelik fırına veriyoruz, üzeri kabuklaşıncaya kadar pişiriyoruz, daha sonra çıkarıp kaşarları üzerine döküp tekrardan fırına veriyoruz ve üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyet olsun
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt