iltasyazilim
FD Üye
Başamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet orta boy karnabahar
*2 adet patates
*Tuz
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı un
*1 5 su bardağı süt
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı biber
Üzeri için;
*Kaşar rendesi
Başamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı Ben karnabaharın yemeğini fazla sevmiyorum ve böyle deniyorum sizde böyle deneyebilirsiniz
Gelelim tarifimize
Önce karnabaharları ayıklayıp *yıkıyoruz ve patatesleri doğruyoruz ikisini bir tencerede haşlıyoruz kaynamaya çıkınca yeterince tuzunu ilave ediyoruz ve 5 10 dk kadar yeterli olacaktır siz de çatal yardımıyla bakabilirsiniz ,rahatça çatal giriyorsa süzebilirsiniz ve başamel sos için tenceremize yağımızı *koyup eritiyoruz ve unu ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ve sütü ekleyip topaklandırmadan karıştırıyoruz ve kıvam alan sosumuzu ocaktan alıyoruz ve karnabarları borcama döküp, üzerine baharatlarını döküyoruz ve beşamel sosu döküyoruz, 180 derecelik fırına veriyoruz, üzeri kabuklaşıncaya kadar pişiriyoruz, daha sonra çıkarıp kaşarları üzerine döküp tekrardan fırına veriyoruz ve üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyet olsun
*1 adet orta boy karnabahar
*2 adet patates
*Tuz
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı un
*1 5 su bardağı süt
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı biber
Üzeri için;
*Kaşar rendesi
Başamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı Ben karnabaharın yemeğini fazla sevmiyorum ve böyle deniyorum sizde böyle deneyebilirsiniz
Gelelim tarifimize
Önce karnabaharları ayıklayıp *yıkıyoruz ve patatesleri doğruyoruz ikisini bir tencerede haşlıyoruz kaynamaya çıkınca yeterince tuzunu ilave ediyoruz ve 5 10 dk kadar yeterli olacaktır siz de çatal yardımıyla bakabilirsiniz ,rahatça çatal giriyorsa süzebilirsiniz ve başamel sos için tenceremize yağımızı *koyup eritiyoruz ve unu ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ve sütü ekleyip topaklandırmadan karıştırıyoruz ve kıvam alan sosumuzu ocaktan alıyoruz ve karnabarları borcama döküp, üzerine baharatlarını döküyoruz ve beşamel sosu döküyoruz, 180 derecelik fırına veriyoruz, üzeri kabuklaşıncaya kadar pişiriyoruz, daha sonra çıkarıp kaşarları üzerine döküp tekrardan fırına veriyoruz ve üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyet olsun