iltasyazilim
FD Üye
Başamel Soslu Tavuklu Börek Tarifi İçin Malzemeler
*2 yufka
Yufkaları ıslatmak için;
*1 yemek kaşığı tereyağ
*23 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay bardağı su
İç harç;
*Tavuk göğsü
*1 adet kırmızı biber
*1 adet carliston biber
*1 su bardağı garnitür
*Tuzbaharat
*Kaşar peyniri
Beşamel sos için;
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1, 5 su bardağı süt
*Tuz
Bulamak için;
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı su
*Galeta unu
Başamel Soslu Tavuklu Börek Tarifi Yapılışı Gerçekten çok güzel bir börek tarifi yiyen herkes bayılıyor Umarım sizinlerin de beğeniceğinizden eminim
Öncelikle 1 yemek kaşığı tereyağı eritelim, içine 23 kaşık sıvı yağı ve 1 çay bardağı su ekleyip karıştıralım
İç harcı için tavuk göğsünü uzun uzun kesip az yağda pişirelim Pişen tavuk göğsüne biberleri ekleyip karıştıralım son olarak garnitür tuz ve baharatları katıp altını kapatalım
Beşamel sos için tencerede tereyağını eritip unu ekleyelim unu çok az kavurup süt ekleyelim tuzunu katıp altını kapatalım 2 yufka üst üste yapılıyor aralarına yağlı sos sürünüp ister 8 yada 6 ya bölün Tavuklu harçtan ekleyip üzerine beşamel sos dökelim ,sosun üzerine kaşar peyniri ekleyip saralım 1 yumurta çırpalım 1 kaşık yağ ve 1 su bardağı su ekleyip çırpalım Böreğimizi önce yumurtalı karışıma sonra galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizelim 180 derecede pişirelim Afiyet olsun
*2 yufka
Yufkaları ıslatmak için;
*1 yemek kaşığı tereyağ
*23 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay bardağı su
İç harç;
*Tavuk göğsü
*1 adet kırmızı biber
*1 adet carliston biber
*1 su bardağı garnitür
*Tuzbaharat
*Kaşar peyniri
Beşamel sos için;
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1, 5 su bardağı süt
*Tuz
Bulamak için;
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı su
*Galeta unu
Başamel Soslu Tavuklu Börek Tarifi Yapılışı Gerçekten çok güzel bir börek tarifi yiyen herkes bayılıyor Umarım sizinlerin de beğeniceğinizden eminim
Öncelikle 1 yemek kaşığı tereyağı eritelim, içine 23 kaşık sıvı yağı ve 1 çay bardağı su ekleyip karıştıralım
İç harcı için tavuk göğsünü uzun uzun kesip az yağda pişirelim Pişen tavuk göğsüne biberleri ekleyip karıştıralım son olarak garnitür tuz ve baharatları katıp altını kapatalım
Beşamel sos için tencerede tereyağını eritip unu ekleyelim unu çok az kavurup süt ekleyelim tuzunu katıp altını kapatalım 2 yufka üst üste yapılıyor aralarına yağlı sos sürünüp ister 8 yada 6 ya bölün Tavuklu harçtan ekleyip üzerine beşamel sos dökelim ,sosun üzerine kaşar peyniri ekleyip saralım 1 yumurta çırpalım 1 kaşık yağ ve 1 su bardağı su ekleyip çırpalım Böreğimizi önce yumurtalı karışıma sonra galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizelim 180 derecede pişirelim Afiyet olsun