Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Başarı İçin Aykırı Kurallar

Başarı İçin Aykırı Kurallar
0
60

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Galibiyet İçin Aykırı Kurallar Patronla seyahate çıkma, meslek görüşmesinde sakın tavır, özgeçmişini katiyen gönderme Dünyanın her yerinde Iş nasıl bulunur?veya İşinizi nasıl geliştirirsiniz?başlıkları aşağı konferanslar veren Jeffrey J Fox''un tavsiyelerine mutlaka kulak verin Meslek bulmanın aykırı kuralları Amerikalı pazarlama uzmanı Jeffrey Fox geçtiğimiz hafta Türkiye''de iş hayatı kuralları üstüne bir konferans verdi Fox ile fantastik bir meslek bulmanın yazılmış olmayan kurallarını konuştuk Amerika''da Iş pazarlamauzmanı kabul edilen Jeffrey Fox geçtiğimiz hafta Türkiye''deydi Özellikle Olağanüstü Bir Meslek Bulmaya Takviye Edecek Tutarsız Kurallar ve Bir Kurumun Üstteki Basamağına Yükselebilmenin Kurallarıisimli kitaplarıyla bütün dünyada çok satanlar listesinde yer alan yazan ile konferansı öncesi görüştük Bugün yerim kuytu, o yüzden Jeffrey Fox ile ilgili teferruatlar köşemde Bu sayfada ise meslek bulmak için yapmanız gerekenler var Fox''un cevaplarını merakla okuyacağınızı düşünüyorum AZİMLİ HALK MÜZIĞI İÇİN Yazdıklarınız, anlattıklarınız son derece gösterişli mesajlar içeriyor Sizi yalnızca hırslılar mı okuyor? Açgözlü ve azimli halk Ben hayatta ayrım yaratan insanlarla ilgileniyorum Fark yaratmak önemli Bazıları vardır hiçbir hırsa sahip değillerdir, onlara kadar şeyler söylemiyorum Tabii bu onların iyi irk olmadığı anlamına gelmiyor yalnızca bana tarafından değiller Meslek sahibi yapabilmek için değişik kurallar öneriyorsunuz Örneğin Katiyen özgeçmişinizi göndermeyindiyorsunuz Neden? Çünkü önemli yok Bana günde kaç tane özgeçmiş geliyor biliyor musunuz? Dikkatimi çekmiyorlar Banal bir kullanım mektubuyla gönderilen özgeçmiş işe yaramaz Elektronik posta ile gönderilenler defalarca çöpü boylar Bir satıcı düşünün Randevu almadan müşteriye giderse ne olur? Biz buna Soğuk satışderiz Fazla düşük bir galibiyet şansı vardır Peki ne yapmak gerekli? Siz bir ürünsünüz ve özgeçmişiniz de sizin broşürünüz Satıcılar herif ile buluşmadan önce broşürü göstermezler Müşteri sizinle konuşup tanıştıktan daha sonra özgeçmişinizi incelemelidir Personel departmanını atladiyorsunuz Atlayın tabii çünkü onlar iyi satın müşteri değiller Yani sizi işe alacak onlar değil Onlar yalnızca bir köprü görevi görür İnsan kaynaklarındaki kişiler belirli türde potansiyel bir çalışan arasalar bile önce sizi reddederler Meslek böyle başlar Niye zaman kaybedesiniz ki? Personel departmanı ancak siz işe alındıktan daha sonra size faydalı olur YEMEKLİ MÜLAKATLAR Mülakatta asla domates soslu makarna sipariş etmeyindiye bir kuralınız var Bakın bazen işverenler işe alacakları kişileri yemekte görmek isterler Karşınızdaki ne yerse yesin siz sakın yemek yemeyin Neden? Öylesi çok daha garip yok mi? Değil Sizin orada katılmak sebebiniz yemek yemek değildir Orada bulunmanızın sebebi işi almaktır O amaçla ilgilenmelisiniz Özellikle sıçrayacak veya leke bırakacak bir şey sipariş etmemelisiniz Kaşar peynirli domates çorbası değil yani Elbette yok İşsiz birinin iş araması zordur Ya psikolojik şart ne olacak? Kaygılanmak olağan fakat paniklememek lüzumlu Her gün işe gidiyormuş gibi dikkatle giyinin Günlük meslek avlama çizelgesi tutun ve uyun Yaşanan her günün bir hediye olduğun düşünün Manevi güçle temas koparmamak önemlidir Bir şirkette yükselmek istiyorsanız katiyen patronunuzla yolculuk etmeyingibi kurallarınız da var Bu ne çağırmak? Şöyle anlatayım Eğer birileri beni dinliyorsa onlar hırslı insanlar demektir Eğer açgözlü insanlardan bahsediyorsak, onlar yolculuk esnasındaki anlamsız vakti çalışarak değerlendireceklerdir Patronlar yanındakilerin sıkı çalışmasını ister fakat yolculukta değil Daha açık konuşmak gerekirse yanlarında sıkı çalışan birini görünce komplekse kapılır, rahatsız olurlar Jeffrey Fox''un bütün dünyada fazla satanlar arasına giren CEO Olmaya Dışarı Giden Yolisimli kitabında ilginizi çekeceğini düşündüğüm bir takım başlıklar var Açıklama sizin tabii * defalarca için size en yüksek ücretin öneri edildiği işi seçin * Kadro işlerinden kaçının, mahsul işlerinin ardındaki olun * bedenen formda kalın * Güç ve yalnız başına yapılacak bir şey yapmaya özen gösterin * Kötü bir anıyı katiyen kağıda dökmeyin Hep iyiler hatırlanır * Her gün dikkate almak için asgari bir saat ayırın * Elinizin altında olacak bir düşünce defteri oluşturun * Kesintisiz aynı arkadaş grubuyla içki içmeye gitmeyi bırakın * Büro partilerinden uzakta durun * Meslek arkadaşlarınızın ekiplerini dost edinin * Tek satır, iyi iştiturları düzenlemeye başlayın * Kırk beş dakika erken gelip on beş dakika geç ayrılın * Ofisten evinize asla iş getirmemeye itina gösterin * Manâlı kişilerin evlerine sizi eğlence ettirecek özellikler edinin * Seyahatlerde yemeklerinizi mutlaka otel odanızda yiyin * Uçakta arkasını çevirip okuyacak bir şeyler aramayın * Notlarınızı kendi el yazınızla yazılmış olarak gönderin * Asla üstlerinizle senli benli olmayın Herkese nazik davranın * Üstteki makamların ricalarına defalarca olumlu cevaplar verin * Ayda bir kez kütüphaneye gitmeye itina gösterin * Şan şöhret işin kirli kısmını yapmadan gelmez, unutmayın * Işığında iyi bir şeyler yakaladığınız ateşe tüm kömürü boşaltabilirsiniz Kaynak :sabahtan  

858,505Konular
982,708Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt