Başarı İcin Okunacak Dualar,sınavda başarı duası, sınavda başarılı olmak icin okunacak dua , başarılı olmak icin dua,sınav duası
Başarı İcin Okunacak Dua
رَّبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلِّي مِن لَّدُنكَ سُلْطَانًا نَّصِيرًا
“Rabbi edhılni mudhalen sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve ’c ’al li min ledunke sultanen nasira
ANLAMI: Ya Rabbi!,Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir cıkış ile cikarKatından bana yardım sdici bir kuvvet ihsan eyle
Sınav icin sıraya oturunca şu ayet okunur;
رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِي يَفْقَهُوا قَوْلِي
“Rabb ’şrah li Sadri ve yessir li emri,va ’hlul ukdeten min lisani,yefkahu kavli
ANLAMI: Ya Rabbi!,Goğsumu ve gonlumu genişlet,işimi kolaylaştır,Dilimin bağını coz,sozumu anlaşılır eyle
Sınav Başlayınca da şu dua okunur:
ياَحَيُّ ياَقَيّوُمُ بِرَ حْمَتِكَ أَسْتَغِيثُ
Ya Hayyu Ya KayyUM, Bi Rahmetike esteğisU
ANLAMI: Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım, Senin Rahmetine Sığınıyorum
Başarı İcin Okunacak Dua
رَّبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلِّي مِن لَّدُنكَ سُلْطَانًا نَّصِيرًا
“Rabbi edhılni mudhalen sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve ’c ’al li min ledunke sultanen nasira
ANLAMI: Ya Rabbi!,Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir cıkış ile cikarKatından bana yardım sdici bir kuvvet ihsan eyle
Sınav icin sıraya oturunca şu ayet okunur;
رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِي يَفْقَهُوا قَوْلِي
“Rabb ’şrah li Sadri ve yessir li emri,va ’hlul ukdeten min lisani,yefkahu kavli
ANLAMI: Ya Rabbi!,Goğsumu ve gonlumu genişlet,işimi kolaylaştır,Dilimin bağını coz,sozumu anlaşılır eyle
Sınav Başlayınca da şu dua okunur:
ياَحَيُّ ياَقَيّوُمُ بِرَ حْمَتِكَ أَسْتَغِيثُ
Ya Hayyu Ya KayyUM, Bi Rahmetike esteğisU
ANLAMI: Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım, Senin Rahmetine Sığınıyorum