Üniversiteli bayanlarla iş dünyasındaki bayanları buluşturan TurkishWIN Genç Bayan Meslek Zirvesi’nin bu yıl 6’ncısı yapıldı. Konuşmacılar gençlere bahadır olmaları tavsiyesinde bulunurken “Yola çık, öykünü yaz” bildirisini verdiler.
“O yaparsa ben de yaparım” sloganıyla yola çıkan TurkishWIN tepesi, bu yıl Lütfi Kırdar Kongre ve Stant Sarayı’nda düzenlendi.
Gençlere şirketlerde iş ve staj fırsatları yaratan aktiflikte, Alarko Holding İdare Heyeti Üyesi Leyla Alaton, Farplas İdare Heyeti Lideri Ahu Büyükkuşoğlu Serter, Vodafone Türkiye İcra Heyeti Lider Yardımcısı Meltem Şahin Bakiler, Paris Bosphorus Enstitüsü Lideri Bahadır Kaleağası, MCT Kıdemli Ortağı Didem Gürcüoğlu Tekay, Dassault Systemes Türkiye Genel Müdürü Elif Gürdal ve Manpower Group Türkiye Genel Müdürü Feyza Narlı, bilgi ve deneyimlerini gençlerle paylaştı.
İş hayatına hazırlanan 100 üniversiteden yaklaşık 2 bin üniversiteli genç bayanın takip ettiği tepede, gençler iş dünyasının temsilcileriyle birebir görüşme, iş ve staj başvurusu yapma imkânı buldu.
Kendinize itimadın
Programın açılışında konuşan İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Stant Sarayı Genel Müdürü Handan Boyçe, muvaffakiyetin yolunun kendine güvenmekten geçtiğini belirterek, şunları söyledi:
“Aslında turizm dalında bayan çalışan sayısı yüksektir. Ama idare konseyi ve CEO seviyesine baktığımızda bu oran yüzde 3’ü geçmiyor. Bu yüzde 3’ün içinde olan bir şahısım ben. Bu yüzde 3’ün içinde olmak çalışmak ve sonlarınızı zorlayarak mümkün.
Bu noktada kendinize güvenmeniz ve cesaretli olmanız gerekiyor. Bize bu topraklarda öğretilmeyen, bilhassa bayana öğretilmeyen bir şey var. Birincisi mert olmak, ikincisi kendine güvenmek. Yürekli adımları atmayı öğrenmeniz gerekiyor. Başarısızlığı tatmadan başarıyı öğrenemezsin. Birbirimize dayanak olmamız lazım. Gençlerimizin vizyonuna çok gereksinimimiz var.
‘BERABERLİĞİN GÜCÜNE İNANIN’
İş hayatında hiçbir sorunu mani olarak kabul etmediğini ve bu nedenle de hiçbir zorlukla karşılaşmadığını kaydeden Alarko Holding İdare Heyeti Üyesi Leyla Alaton, “Ben birlikte olmanın gücüne her vakit inandım. Lakin beraberken bir güç doğuyor. Hayat zorluklarla dolu. Sizin başarınızla yakından uzaktan münasebeti olmayan bir mentorunuz olsun. Hiçbir çıkarı olmasın. Benim mentorum merhum TÜSSİDE Lideri Hasan Erişkon’du. Hayata başlarken birinci mentor çok önemli” dedi.
Stajları önemseyin
Üniversite yıllarının verimli halde kıymetlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Manpower Group Genel Müdürü Feyza Narlı ise, şunları söyledi:
“Üniversite yılları çok bedelli. Çok verimli formda kıymetlendirilmesi gerekli. Yeteneklerimizi bu yıllarda fark etmek bize başlangınçta sürat ve ivme kazandıracak. Bu nedenle üniversite yıllarında yapmış olduğunuz stajları önemseyin.”
Gülden Çoktan/Milliyet