Eczacıbaşı Dynavit ve A Ulusal Voleybol kadromuzun başarılı atleti Hande Baladın, Milliyet'e verdiği özel röportajda hem mesleği ve amaçları hem de spor dışındaki sorulara yanıt verdi. Detaylar içeriğimizde ????
Eczacıbaşı ve A Ulusal Grup'taki performansıyla herkesi kendine hayran bırakan Hande Baladın, Milliyet'e özel bir röportaj verdi.
Milli sportmen hakkında merak edilenleri yanıtlarken, Survivor programı ve Galatasaray'a kiralandığı devir hakkında da konuştu.
İşte Hande Baladın'ın röportajından öne çıkanlar ????
''Galatasaray’da geçirdiğim dönem benim adıma çok faydalıydı. Zira en yeterli performanslarımdan birini ortaya koyduğum dönemdi.''
Kiralık kontratım esasen bir yıldı. Daha sonra Eczacıbaşı’na geri dönecektim. Galatasaray’da geçirdiğim dönem benim adıma çok faydalıydı. Zira en düzgün performanslarımdan birini ortaya koyduğum dönemdi. Mesleğim ismine da dönüm noktalarından biriydi diyebilirim o bir dönem için. Orada aralıksız oynayarak ve sorumluluk alarak kendime çok şey kattım.
''Aileme ve arkadaşlarıma vakit ayırmaya çalışıyorum.”
“Arta kalan nitekim çok fazla vaktimiz olmuyor. Lakin olabildiğinde kısıtlı vakitlerde neye çok kıymet verdiğim ve en çok neyden keyif aldığım ortaya çıkıyor. Zira kendime kalan bu az vakti en uygun halde kıymetlendirmek istiyorum. Aileme ve arkadaşlarıma vakit ayırmaya çalışıyorum.”
Simge ile âlâ bir ikilisiniz. O Ses Türkiye’de izledik sizi. İleriki devirde Survivor’da da görebilir miyiz?
“İleriki devirde şu anda görünen farklı bir projemiz yok ikili olarak. Lakin her an her şey çıkabiliyor. Ancak şunu kesin olarak söyleyebilirim. Survivor’da yapamam ben. Böcekler beni çok korkutuyor. Bu yüzden o koşullarda yaşayamam.”
Kariyerinde birçok durumda oynadın. Bu avantaj mı, dezavantaj mı?
“Bence avantaj. Zira saha içinde her bölge ile alakalı fikrim ve yatkınlığım var. Voleybolu bir bütün halinde anlamam açısından büyük bir avantajı var bana. Bu noktada antrenörlerimizin de rolü büyük. Onlardan aldığımız bilgi ve deneyim ile mesleklerimize taraf verebiliyoruz.”
Sosyal medyayı etkin kullanan atletlerden birisisin. Bu bir baş dağıtma usulü mi?
“Çok etkin kullandığımı düşünmüyorum, ancak bu istikamette yansılar alıyorum. O anda neyi beğeniyorsam onları paylaşmaktan keyif alıyorum ve şu bir gerçekki toplumsal medyada büyük bir dayanak görüyoruz. Her iletiye karşılık veremesemde yaptığım paylaşımlarla beni destekleyenlerle irtibat halinde kalmaya çalışıyorum.”
Türkiye’de futbolun konuşulduğu söylenir. Siz bunu değiştirdiğinizi düşünüyor musunuz?
“Kesinlikle bunu değiştirmeyi başardığımızı düşünüyorum. Bilhassa bu yaz ulusal kadro devrinden sonra büyük bir artış var. Olağanda lig maçlarında Vakıfbank, Fenerbahçe ve Galatasaray karşısında yalnızca dolu tribünlere oynuyorduk. Yazdan sonra ise ligin sonuncusu önünde bile seyirci dayanağıyla alana çıkıyoruz. Bunları görmek sahiden çok memnunluk verici. Zira en büyük gayelerimizden biri yakaladığımız muvaffakiyetlerin karşılığını alabilmekti. Ulusal grup ile yakalanan muvaffakiyet ile artık gösterdiğimiz fedakarlığın ve performansın karşılığını alabiliyoruz.”
Milli Ekip ile Paris 2024 Oyunları’na gitmeyi çok istiyorum. Ayrıyeten Eczacıbaşı ile de kupalar kazanmak en büyük hedefim”
Küçük yaşlarda ilgini çeken öbür sporlar var mıydı, yoksa voleybolla mı başladın?
Jimnastikle başladım ve yüzme ile devam ettim. Farklı sporları denemeyi daima çok seviyordum. Gençlik dönemimde hem yüzmeyi hem de okul grubunda voleybol oynamayı bir ortada götürdüm. İkisini bir ortada yaparken voleybol daha çok ilgimi çekti ve tek bir branş seçerek voleybola devam etme kararı aldım.
''Bir çocuğun spora başlamasına katkımın olduğunu düşünmek beni çok gururlandırıyor.''
''Sporcu olmak isteyen gençlere öncelikle hayallerinin peşinden gitmelerini tavsiye ediyorum. Sonrasında çok çalışmak, vazgeçmemek ve yaptığın işe sarılmak onlara katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum.''
Her sportmen en üst noktayı gayeler. Pekala senin için tepe neresi. Amaçlarının ne kadarını başardın?
''Koyduğum maksatların bir kaçına ulaştım aslında. Fakat doğal ki öncelikle mesleğimin sonuna kadar daima üst seviye voleybolcu olmak istiyorum. Tepedeyken bırakmayı hayal ediyorum. Ayrıyeten ulusal kadro ile tekrar olimpiyatlara gitmek ve Eczacıbaşı Dynavit ile de kupalar kazanmak istiyorum.''
ERKAN AYRAÇ - ÖZEL RÖPORTAJ