Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Başarısızlık son değildir

Başarısızlık son değildir
0
110

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Birçok insan yaptıkları hamlelerde başarısız olunca ve hedeflerine yürürken düştüklerinde amaçlarından cayma eğilimindedir Başlıca bu eğilimde olan insanların hamleleri de tereddütler içinde gerçekleşmiştir Kendine güven ve başarı inancı gelişmemiş, ham kalmıştır oysa ki, başarısızlık bir “son değil şayet de başarının başlangıcıdır

Yürümeye yeni başlayan bir bebeği hemen cümbür cemaat gözlemiştir Ayaklarının üzerinde durmaya çalışır, düşer bir daha dener, bir adım atar ve düşer Yeniden dener, birkaç adım daha atar ve yine düşer Bu bu nedenle devam eder, ta ancak, düşmeden yürümeyi başarana dek Birincil adımı atıp da düştüğümüzde vazgeçseydik acaba ne olurdu! Her Hâlükarda yürümeyi öğrenemezdik! Vince Lombardini ’nin dediği gibi;

“Kayda Değer olan yere düşüp düşmemen yok, bitmiş ayağa kalkıp kalkmamandır

Başarısızlık ve Tutumlarımız

Ben Sweetland “Galibiyet bir yolculuktur Diyor Belki de başarısızlık bu yolculuğun ilk adsımıdır Bu nedenledir ancak, başarısızlığa korkuyla ve bir son gözüyle bakılmamalıdır Olumlu tutumlar geliştirerek bir hoca gözüyle bakılmalıdır Zira en iyi öğrenme yöntemi, yaşamı okumak ve başarısızlıklardan tecrübe edinmektir Aldous Huxley ’in dediği gibi;

“Bir insanın tecrübesini başından ne geçtiği değil, başından geçenlerden nasıl yararlandığı gösterir

Başarısızlıklarınızı değiştiremezsiniz, lakin başarısızlıklarınıza karşısında tutumlarınızı değiştirebilirsiniz Tohomas Edison, yaptığı yüzlerce hatta binlerce deneyden sonradan bir kere daha başarısız olunca “Ampulün bulunamadığı bir yol daha keşfettim demişti demişti Bu “son olsun deseydi, şüphesiz ampulü bulan kişi o olmayacaktı ve bulan kişi “son demeyecekti

Hatalı yapma hakkınızdan vazgeçmeyin Yapılan yanlışlıklar veya da başarısızlıklar birer tecrübedir Her galibiyet, irili ufaklı tecrübeler yumağından oluşur Başarıların fazla azına hatalı yapılmadan ulaşılmıştır Başarısızlıklar veveya tecrübeler acı olabilir lakin çoğunlukla meyveleri tatlıdır Kim bilir ola ki de başarısızlıklar, başarının bedelidirler!

Başarısızlık ve Korkularımız

“Fethedip yenmeniz gereken ve aklınızda yer alan üç düşman; endişe, kesin olmama ve korkudur George Shinn

Başarısızlıklarınızdan korkmayın Başarısızlıklarınızı değerlendirin ve eyleme geçin Korkunun panzehiri, eylemdir Endişe ise en iyi arkadaşıdır Sizi dingin bırakmak için iyi bir ortaklık kurabilirler (Nefret Edilen Şey ve üzüntü)

Kendinize güven alıştırmaları yapın ve korkularınızı yenin Bunun için oturuşunuz, yürüyüşünüz, konuşmanız, ses tonunuz, davranışlarınız ve daha sayabileceğimiz her şey “Kendime güveniyorum desin Başarısızlığı “son olarak bakmak, korkunuzu arttırır ve hareketinizi kısıtlar Artık böyle düşünmüyorsunuz Çünkü başarısızlık bir “son değil, galibiyet yolunun durağıdır Ola Ki de cavlılık ve hız galip gelmek için bir dinlenme ve gölgelenme yeridir

Başarısızlıklarınız Üzerinde Düşünün

Başarısızlıklarınızdan sonra kendinize mutlaka aşağıdaki soruları sorun ve cevaplarınızı yazın Yazdıklarınızı tekrar okuyun ve üzerlerinde düşünün Yazarken renkli kalem ve birtakım grafiklerle şekiller kullanmanız sağ beyninizi(Yaratıcı beyinyaratıcılık ve yeni görüşler üretme) de etkin ülkü getirecektir

Ulaşılmak istenen neydi? Ne oldu, nereye geldim?

Ters dışarı giden neydi? Başarısızlığa yol açan uygulamalar neler olabilir?

Eksiklerim var mıydı? Varsa neler?

Bu başarısızlıkla ilgili nasıl bir olumlu perspektif geliştirebilirim?

Başarısızlığımı nasıl kullanabilir ve deneyim haline getirebilirim?

Başa dönebilseydim neleri yapmazdım? Niçin?

Başa dönebilseydim neleri yapardım? Niçin?

yeniden ancak sefere neleri yapmamalıyım? Neden?

bir daha oysa sefere neleri yapmalıyım? Neden? *

858,506Konular
983,055Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt