Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Başarısızlık Son Değildir

Başarısızlık Son Değildir
0
48

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Başarısızlık Son Değildir Birçok insan yaptıkları hamlelerde başarısız olunca ve hedeflerine yürürken düştüklerinde amaçlarından cayma eğilimindedir Genelde bu eğilimde olan insanların hamleleri de tereddütler içinde gerçekleşmiştir Kendine güven ve galibiyet inancı gelişmemiş, çiğ kalmıştır madem ki, başarısızlık bir “son yok şayet de başarının başlangıcıdır Yürümeye yeni başlayan bir bebeği hemencecik cümbür cemaat gözlemiştir Ayaklarının üzerinde durmaya çalışır, düşer bir daha dener, bir adım atar ve düşer Tekrar dener, birkaç adım daha atar ve yeniden düşer Bu böylece devam eder, ta ki, düşmeden yürümeyi başarana kadar Ilk adımı atıp da düştüğümüzde vazgeçseydik acaba ne olurdu! Her Hâlükarda yürümeyi öğrenemezdik! Vince Lombardini’nin dediği gibi; “Kayda Değer olan yere düşüp düşmemen yok, yeniden ayağa kalkıp kalkmamandır Başarısızlık ve Tutumlarımız Ben Sweetland “Başarı bir yolculuktur Diyor Şayet de başarısızlık bu yolculuğun birincil adsımıdır Bu nedenledir ancak, başarısızlığa korkuyla ve bir son gözüyle bakılmamalıdır Olumlu tutumlar geliştirerek bir öğretmen gözüyle bakılmalıdır Zira en iyi öğrenme yöntemi, yaşamı okumak ve başarısızlıklardan deneyim edinmektir Aldous Huxley’in dediği gibi; “Bir insanın tecrübesini başından ne geçtiği yok, başından geçenlerden nasıl yararlandığı gösterir Başarısızlıklarınızı değiştiremezsiniz, ama başarısızlıklarınıza karşısında tutumlarınızı değiştirebilirsiniz Tohomas Edison, yaptığı yüzlerce hatta binlerce deneyden sonradan bir kere daha başarısız olunca “Ampulün bulunamadığı bir yol daha keşfettim demişti demişti Bu “son olsun deseydi, kuşkusuz ampulü bulan birey o olmayacaktı ve bulan kişi “son demeyecekti Yanlış yapma hakkınızdan vazgeçmeyin Yapılan yanlışlıklar veveya başarısızlıklar birer tecrübedir Her başarı, irili ufaklı tecrübeler yumağından oluşur Başarıların çok azına yanlış yapılmadan ulaşılmıştır Başarısızlıklar veya da tecrübeler acı olabilir ama genelde meyveleri tatlıdır Kim bilir ola ki de başarısızlıklar, başarının bedelidirler! Başarısızlık ve Korkularımız “Fethedip yenmeniz gereken ve aklınızda bulunan üç düşman; endişe, değişkenlik ve korkudur George Shinn Başarısızlıklarınızdan korkmayın Başarısızlıklarınızı değerlendirin ve eyleme geçin Korkunun panzehiri, eylemdir Üzüntü ise en iyi arkadaşıdır Sizi dingin ele vermek için iyi bir ortaklık kurabilirler (Korku ve endişe) Kendinize güven alıştırmaları yapın ve korkularınızı yenin Bunun için oturuşunuz, yürüyüşünüz, konuşmanız, ses tonunuz, davranışlarınız ve daha sayabileceğimiz her şey “Kendime güveniyorum desin Başarısızlığı “son olarak bakmak, korkunuzu arttırır ve hareketinizi kısıtlar Bundan Böyle böyle düşünmüyorsunuz Çünkü başarısızlık bir “son değil, başarı yolunun durağıdır Şayet de cavlılık ve hız galip gelmek için bir dinlenme ve gölgelenme yeridir Başarısızlıklarınız Üstünde Düşünün Başarısızlıklarınızdan daha sonra kendinize mutlaka aşağıdaki soruları sorun ve cevaplarınızı yazın Yazdıklarınızı yeniden okuyun ve üzerlerinde düşünün Yazarken renkli kalem ve birtakım grafiklerle şekiller kullanmanız sağ beyninizi(Yaratıcı beyinyaratıcılık ve yeni görüşler üretme) de faal ayla getirecektir ü Ulaşılmak istenen neydi? Ne oldu, nereye geldim? ü Zıt dışarı giden neydi? Başarısızlığa yol açan uygulamalar neler olabilir? ü Eksiklerim var mıydı? Varsa neler? ü Bu başarısızlıkla ilgili nasıl bir olumlu bakış açısı geliştirebilirim? ü Başarısızlığımı nasıl kullanabilir ve tecrübe haline getirebilirim? ü Başa dönebilseydim neleri yapmazdım? Neden? ü Başa dönebilseydim neleri yapardım? Neden? ü yeniden ki sefere neleri yapmamalıyım? Niçin? ü bir daha ki sefere neleri yapmalıyım? Niçin?  

858,496Konular
982,164Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt