Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Başemal Soslu Tavuk

Hoş geldin! Sceptre tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Başemal Soslu Tavuk

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Malzeme Listesi:

1 adet bütün tavuk göğüs eti
3 orta boy patates
250 gram mantar
2 adet havuç
Başemal Sos:
50 gram tereyağı
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
tuz , karabiber
Üzeri için kaşar rende

Yapılışı:

Patatesleri irice kare doğrayın, havuçları da kare doğrayın ve haşlayın, suyunu süzün Tavuk göğüs etini kare doğrayın haşlayın, suyunu süzün Mantarları kök kısımlarını ayırarak ikiye üçe bölün tavada, kısık ateşte soteleyin, suyunu çektirin

Başemal sos için tencerede tereyağını eritin, unu katın karıştırın ve 1 dakika kadar kısık ateşte kavurun Sütü ilave ederek arada karıştırıp, pütürsüz kıvamda yoğunlaşmasını sağlayın 1 2 taşım kaynayınca altını söndürünTuz , karabiber ekleyin

Isıya dayanıklı fırın kabına sırasıyla patates, mantar, havuçları , tavuk parçalarını yerleştirin En üzerine başemal sosu heryere gelip kaplayacak şekilde dağıtın Kaşar rendenizi de başemal sosun üzerine dağıtın ( her yeri kapatacak şekilde)

180 derecede kaşarların üzeri pembeleşinceye kadar pişirin

Afiyet olsun
 
858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt