Basit Telaş Biber Turşusu acele turşu haşlanmış biber turşusu haşlanmış kırmızı biber turşusu haşlama haşlama turşu MALZEMELER 1 lt sirke 2 çorba kaşığı tuzlu 1 bardak zeytinyağı 1 kilo biber 1 baş sarımsak 1 demet maydanoz YAPILIŞI Sarımsak ayıklanıp her diş dilimler halinde kesilir Biber ayıklanıp yıkanır ve uçları kesilir ya da delinir Sirke, tuz ve yağ bir tencerede kaynatılır sonradan biberler posta posta bu sirkeye atılıp 5 dakika tutulur ve rengi değişince alınır Bir tepsiye konularak üzerine sarımsak ve maydanoz yaprakları konularak soğuması beklenir Tüm biberler haşlandıktan sonradan artan sirke de soğutulup biberlerin üstüne dökülür İstenildiği kadarı o gün tüketilir Bir kısmı da pet şişelerde yaklaşık 15 ay bozulmadan saklanabilir