iltasyazilim
FD Üye
Basit Hamsili Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 kg hamsi
*1 kase pirinç
*Sıvı yağ, tuz ,karabiber
Basit Hamsili Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle hamsiler temizlenip kılçılkları ayrılır, daha sonra süzgeçten süzülür ,bir yandan da pirinç sıvı yağda kavrulur ,pilavı suyu koyulur, tuz karabiber de o esnada atılır ,normal pilav gibi pişirilir, en son aşama da ise hamsilerin arkası gelecek şekilde borcama zemini hazırlanır ,üstüne hazırladığımız iç pilavı da hamsi zeminin üzerine kaşık yardımıyla düzeltilir, tekrar üstüne balıklarla kapatılır ,pilav arada kalacak şekilde püf noktası ise hamsilerin üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ dökülür ,hem zemine hem üste, fırına atılır ,150 derece de çok kurumaması için 1520 dk pişirin Afiyet olsun
*1, 5 kg hamsi
*1 kase pirinç
*Sıvı yağ, tuz ,karabiber
Basit Hamsili Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle hamsiler temizlenip kılçılkları ayrılır, daha sonra süzgeçten süzülür ,bir yandan da pirinç sıvı yağda kavrulur ,pilavı suyu koyulur, tuz karabiber de o esnada atılır ,normal pilav gibi pişirilir, en son aşama da ise hamsilerin arkası gelecek şekilde borcama zemini hazırlanır ,üstüne hazırladığımız iç pilavı da hamsi zeminin üzerine kaşık yardımıyla düzeltilir, tekrar üstüne balıklarla kapatılır ,pilav arada kalacak şekilde püf noktası ise hamsilerin üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ dökülür ,hem zemine hem üste, fırına atılır ,150 derece de çok kurumaması için 1520 dk pişirin Afiyet olsun