iltasyazilim
FD Üye
Basit Ve Hafif Bir Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*10 tane mandalina
*2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
*1, 5 çay bardağı şeker (isteğe göre arttırılabilir ben çok şekerli istemediğim için bu kadar kullandım)
*1, 5 su bardağı hindistan cevizi
Basit Ve Hafif Bir Tatlı Tarifi Yapılışı Mandalinaları robottan geçiriyoruz ( 2, 5 su bardağı mandalina suyu elde ediyoruz Eğer mandalinalar fazla sulu değilse daha fazla mandalina kullanılabilir) Daha sonra bir tencerede mandalina suyunu ,nişasta ve şekeri karıştırıyoruz ve koyu kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz Bardaklarımızı sudan geçirip karışımı bardaklara alıyoruz (düz bardak olursa iyi olur çay bardağı tarzı bardaklarda çıkması zor oluyor ) Oda sıcaklığına gelince bardakları buzdolabına kaldıralım ve 1 gün dolapta bekletelim ( ben geceden yaptım ertesi gün çıkardım sabah yapıp akşam da çıkarabilirsiniz ) Bardaktan çıkardığımız mandalina jölesini ince ince kesip hindistan cevizine bulayalım Servis tabağına alalım
*10 tane mandalina
*2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
*1, 5 çay bardağı şeker (isteğe göre arttırılabilir ben çok şekerli istemediğim için bu kadar kullandım)
*1, 5 su bardağı hindistan cevizi
Basit Ve Hafif Bir Tatlı Tarifi Yapılışı Mandalinaları robottan geçiriyoruz ( 2, 5 su bardağı mandalina suyu elde ediyoruz Eğer mandalinalar fazla sulu değilse daha fazla mandalina kullanılabilir) Daha sonra bir tencerede mandalina suyunu ,nişasta ve şekeri karıştırıyoruz ve koyu kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz Bardaklarımızı sudan geçirip karışımı bardaklara alıyoruz (düz bardak olursa iyi olur çay bardağı tarzı bardaklarda çıkması zor oluyor ) Oda sıcaklığına gelince bardakları buzdolabına kaldıralım ve 1 gün dolapta bekletelim ( ben geceden yaptım ertesi gün çıkardım sabah yapıp akşam da çıkarabilirsiniz ) Bardaktan çıkardığımız mandalina jölesini ince ince kesip hindistan cevizine bulayalım Servis tabağına alalım