Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Başkan Büyükakın: Millet adına emaneti muhafaza ediyoruz

Başkan Büyükakın: Millet adına emaneti muhafaza ediyoruz
0
98

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80

Kocaeli’de vazife yapan zabıta çalışanıyla Zabıta Teşkilatı'nın 196. kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir ortaya gelen Lider Büyükakın, ‘emanet’ vurgusu yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Tahir Büyükakın, Zabıta Teşkilatı'nın 196. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programda kent genelinde misyon yapan zabıta işçisiyle bir ortaya geldi. Antikkapı Restoran’da düzenlenen programda konuşan Lider Büyükakın, belediye olarak emaneti millet ismine koruma ettiklerini söyledi.

PROGRAMA AĞIR KATILIM

Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Tahir Büyükakın’ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, Bem-Bir-Sen Genel Lideri Levent Uslu, Bem-Bir-Sen Kocaeli Şube Lideri Faruk Zihni, Zabıta Daire Lideri Arif Usta, Zabıta Teşkilatı Federasyonu Lideri Abdurrahman Karabudak, Kocaeli AFAD Vilayet Müdürü Mehmet Emin Koçan, zabıta amirleri ve memurlar katıldı.

BAŞKAN ‘’EMANET’’ VURGUSU YAPTI

Konuşmasında ‘emanet’ vurgusu yaparak, “Benim yerime sizler alandasınız, bu emaneti gözeten sizsiniz. Bendeki vebal sizlere nezaret etmedir, sizdeki vebal ise alandaki emaneti görüp gözetmedir” diyen Lider Büyükakın, kelamlarına şöyle devam etti; “Belediye ile ilgili merkeze yerleşecek en değerli söz nedir dendiğinde ben emanettir diyorum. Belediyenin eski ismi şehremaneti, belediye liderin eski ismi şehrülemin, Peygamber Efendimizin sıfatı Muhammedül Emin. Öbür kelama gerek var mı? Pekala, bir belediye lideri emanetini kimler aracılığıyla koruma etmeye çalışır, yani korumayı kim yapar? Kurulduğu zamanki ismiyle ihtisap erleri denen zabıtalar yapar. Siz bizim ismimize nezaret ederseniz emanete. Emanet çok ağır bir yüktür.”

“EMANETİ GÖZETEN SİZLERSİNİZ”
Emaneti sahip olacak olanlar sizlersiniz” diyerek konuşmasına devam eden Lider Büyükakın, “Odamda bir sınır yazısı var. O sınır yazısında bir ayeti söz yazıyor. Diyor ki; Festakin kema umirte. Festakin istikamet üzerine ol demek. Kema umirte de emredildiğin üzere istikamet üzerine ol demek. Peygamber Efendimiz bu ayet beni yaşlandırdı diyor. Yani Allah emretmiş, dosdoğru ol, istikamet üzerine ol. Bu ayet indiğinde Peygamber Efendimiz bu ayetin yükünden yaşlanmış. Emanet bu türlü bir şey. Birinci sorumlu benim. Fakat benim yerime sizler alandasınız, bu emaneti gözeten sizsiniz. Bendeki vebal sizlere nezaret etmedir, sizdeki vebal alandaki emaneti görüp gözetlemedir. Milletin ticari alandaki faaliyetlerini tekrar milleti koruma etmek için sizler denetlersiniz. Bu millete hileli hurdalı mallar satılıyor mu, tarihi geçmiş eserler yedirilmeye kalkılıyor mu, birisi birinin hakkına tecavüz ediyor mu? Bütün bunlar emanet. Emaneti sahip olacak olanlar sizlersiniz” dedi.

“HASSASİYETLE ÇALIŞMANIZI İSTİYORUM”
Hainler ve münafıkların emanete ehemmiyet göstermeyip ihanet ettiğine vurgu yapan Lider Büyükakın, “Biz belediye olarak emaneti millet ismine koruma ediyoruz. Belediye liderine cetlerimiz şehrülemin demiş. Münasebetiyle yaptığımız iş çocuk oyuncağı değil. Bu hassasiyetle sizlerden çalışmanızı istiyorum. Nasıl bir muamele görmek istiyorsanız sizde insanlara o denli muamele edin. Benim sizlerden isteyeceğim bu. Bize bu emanetin hesabı sorulmaması için sizin bu türlü davranmanız gerekiyor. Sıkıntının özeti bu. Günününüz bir sefer daha kutlu olsun. Allah kazadan beladan sizleri her daim esirgesin, işlerimizi kolay kılsın” diye konuştu.

USLU: KOCAELİ BİZİM EVİMİZ
“Yerel idarelerin kahramanları zabıta teşkilatımız ile birlikteyiz. 196. yılınız kutlu olsun. Güzel ki varsınız, beğenilen geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Bem-Bir-Sen Genel Lideri Uslu, dayanaklarından ötürü Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Tahir Büyükakın’a teşekkür etti. Uslu yaptığı konuşmada, “Geçen sene İtfaiye programını burada yaptık. Bu sene de Zabıta Haftasını burada yapıyoruz. Konutumuzda üzereyiz. İstanbul ve Ankara’da yaşayanlar için Kocaeli trafik ve kaos açısından güç bir kentti. Artık ise o denli değil. Kocaeli tam bir tabiat olağanüstüsü. Gezilmesi ve görülmesi gereken yerleriyle Kocaeli’nin farklı bir kent olduğunu yaşadık. Kocaeli’nin pahalarını halkıyla milletiyle buluşturanlar ile mütevazılığını bırakmayan, hayırla ilgili bir şey olduğu vakit gözü kara ve tahlil odaklı olan ve her daim davetimize kırmayarak gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Liderimize teşekkür ediyorum” dedi. Uslu, Zabıta teşkilatlarının fedakârlık isteyen ve birbiriyle sırt sırta veren bir teşkilat olduğunu da vurgulayarak, tüm zabıta teşkilatı mensuplarının 196. yılını kutladı.

196. YIL PASTASI KESİLDİ

Konuşmaların akabinde Lider Büyükakın, Zabıta Teşkilatı’nın 196. kuruluş yıldönümünü işçiyle birlikte pasta keserek kutladı. Günün mana ve ehemmiyetine binaen ise Lider Büyükakın’a zabıta yeleği ve şapkası armağan edildi.

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı