CHP Sakarya Vilayet Lideri Ecevit Keleş, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100 Yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama iletisi yayınladı. Lider Keleş, "Milletimiz Büyük Taarruz'da istediği vakit neleri değiştireceği tüm dünyaya göstermiştir." dedi.
Başkan Ecevit Keleş iletisinde şu görüşlere yer verdi;
“30 Ağustos 1922 tarihi yalnızca bir gün olmaktan öte bir milletin istediğinde neleri başarabileceğini, istediğinde neleri değiştirebileceğini, istediğinde baskıdan, sömürgeden bayan, erkek, çoluk, çocuk daima birlikte başkaldırarak kahramanlık destanı nasıl yazılır bütün cihana gösterdikleri bir milattır.
Kadim milletimiz, Ulu lider Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde vatanını, milletini, bayrağını, dinini, ezanını korumak için birlik ve beraberlik içerisinde düşmanı canı kıymetine yurdumuzdan atmışlardır.
Bilinmelidir ki, dün olduğu üzere bu gün de ülkemizin ve milletimizin ayrılamaz bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain hücumlara karşı, aziz milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı kutsal emanetin sorumluluğunun şuuruyla içerideki ve dışarıdaki soysuzlara haddini bildirecek güce sahiptir.
Ben bu his ve kanılarla; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal uğraşımızın bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin parçalanamaz bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, ulu ordumuzun tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten hislerle kutluyor, sıhhat, memnunluk ve iyilikler diliyorum.”
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı