Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Başkan Vergili; “Geçici Bir Süre Sıkıntı Çekeceğiz”

Başkan Vergili; “Geçici Bir Süre Sıkıntı Çekeceğiz”

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
bha_99_497aff6cb16f5a40c0bd.jpg

Karabük Belediye Lideri Rafet Vergili, imali devam eden battı-çıktı inşaatında incelemelerde bulundu. Lider Vergili; “Burada bir mühlet kahır çekeceğiz, ancak ondan sonra bu bölgenin tahminen de en az 50 yıllık sorununu çözmüş olacağız” dedi.

Çalışmalar nedeniyle süreksiz bir eza yaşandığının farkında olduklarını belirten Karabük Belediye Lideri Rafet Vergili; “ Tabi şikâyetler olacak, fakat sert tenkitlerin yapılmasını ve çalışmaların siyasi gereç olarak kullanılmasını da gerçek bulmuyorum. Kentin gereksinimlerine nazaran bu türlü yapılar inşa edilir ve insanların hizmetine sunulur. Yok efendim şimdiye kadar neden yapılmadı ya da Karayolları neden yapmadı da belediye neden yapıyor üzere tenkitler abesle işgal. Bu çeşit projeler gereksinim doğduğunda başlar. 2009 yılında belediye lideri olduğumda Karabük’teki araç sayısı 26 bin iken şuanda bu sayı 71 bin. Demek ki artık bu biçimdeki geçitlere gereksinim olmuş. Okullar başlamadan neden yapılmadı üzere tenkitler laf bile değil. Biz buranın müsaadelerini alabilmek için 2.5 sene uğraştık. Elinizde müsaade olmadan, ihalesini yapmadan, okullar tatil oldu çabucak işe başlayalım deme üzere bir talihiniz yok. Burada bir müddet kasvet çekeceğiz, ancak ondan sonra bu bölgenin tahminen de en az 50 yıllık sorununu çözmüş olacağız.

Vatandaşların alternatif yolları kullanması halinde trafikte kahrın yaşanmayacağını da kelamlarına ekleyen Karabük Belediye Lideri Vergili; “ Kapullu yolunu kullanarak 10-15 dakika içerisinde 5000 Konutlar ve 100. Yıla ulaşabilirsiniz. Karabük-Safranbolu ortasına yaptığımız köprümüz ile de Safranbolu’ya ulaşabilmeniz mümkün. Ben şahsen o yolu kullandım ve hiçbir sorunda yaşamadım. Yandık-yıkıldık diyecek kadar büyük bir trafik problemi yok. Büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlar bu kadar araları sabah ve akşam trafiklerinde 1.5-2 saatte kat ediyor. Tabi burada da muhakkak bir mühlet 30-40 dakika vakit kayıpları olacak. Fakat bittikten sonra da büyük bir rahatlık olacak” dedi.

Proje hakkında da açıklamalarda bulunan Lider Vergili şu bilgileri verdi; “Projenin toplamı aslında 750 metreyi buluyor. Ancak 540 metrelik kısmında ağır bir inşaat var. Bu kısım hem kazılıyor, hem de beton atılıyor. Öbür taraflar yüzeysel geçildiği ve kolay işler olduğu için arkadaşlar belirtmemiş. Bu proje Karabük’ün 50-100 yılına hitap edecek bir proje. Çalışmalar bittikten sonra kimse burada ışıkta beklemeyecek. Tabi bunların devamı olacak. Lakin bu devir yetişmedi. Hem ekonomik olarak, hem prosedürlerin yerine getirilmesi olarak, hem de yaşadığımız pandemi nedeniyle başkaları yetişmedi. Lakin şöyle bir şey oldu; biz Etraf ve Şehircilik Bakanımıza fiyatların çok arttığını belirtince bize ek kredi de sağladı. Ekonomik olarak hiçbir problemimiz yok. 10-12 yılda ödeyeceğimiz bir kredi sağladık”

Kamuoyunda ortaya atılan birtakım argümanların gerçekleri yansıtmadığını da belirten Karabük Belediye Lideri Rafet Vergili, argümanlara şu halde karşılık verdi; “Karabük’te şöyle bir küme var; bunların bu tipte yapılan işlere aklı ermiyor. Hala bizim geçmişte yaptığımız battı-çıktının bile yararlarını öğrenemediler. Karabük trafiğinin yarısını bizim eski yaptığımız battı-çıktı çekiyor. Vay efendim o proje demir çelik çıkışına kadar neden uzamadı? Karabük’te herkes mühendis, herkes uzman, herkes siyasetçi. Bunu söyleyenlerde kendisinin siyasetle iştigal ettiğini sananlar. Yok efendim battı-çıktı Kamil Güleç ziyana uğratılmasın diye uzatılmamış. Kamil beyefendiye ne düşmanlığınız var bilmiyorum. Ayrıyeten o vakit akaryakıt istasyonu Kamil Beyin değil belediyenindi, ben sonradan sattım orayı. Yok efendim Kamil beyefendi dava açmış ve Dörtyol’da Karayollarının yaptığı projeyi durdurmuş. Bu türlü, mantık dışı ve aslı olmayan şeyler konuşan beşerler var. Bunların kente de bir yararları yok. Kim ne derse desin biz 12 yılda Karabük’ün çehresini değiştirdik. Etrafınıza baktığında yapılanları Karayolları değil Karabük Belediyesi yaptı. Karayollarının yapmasını bekleselerdi bir 20 sene daha beklerlerdi”

Başkan Vergili, çalışmaların tamamlanmasının akabinde yayaların Medikar Hastanesine geçebilmeleri için üst geçit, asansör ya da yürüyen merdiven yapabileceklerini söyleyerek açıklamalarını tamamladı.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

858,506Konular
983,000Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt