Başkent Doğalgaz AŞ Genel Müdürü istifa etti 1549061224 1549061224 baskentdogalgazasgenelmuduruistifaetti5c54cc71a5310baskentdogalgazasgenelmuduruistifaetti5c54cc71a5310 http:staticguncelnetarchive8534ndPPKRiUQxB Başkent Doğalgaz AŞ Genel Müdürü Veysel Karani Demir görevinden istifa etti Görevinden istifa eden Başkent Doğalgaz AŞ Genel Müdürü Veysel Karani Demir, istifasıyla ilgili açıklama yaptı İşte Demir'in açıklamaları 11 gecesi 7 gencimizin karbonmonoksit gazından ölüm etmeleriyle ilgili bugünkü (31) gazetelerde bulunan haberler, şahsımı ve Kurumumu yıpratmaya, kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir Dün (22) düzenlediğim basın toplantısında, üzücü olayın gelişimini anlatıp, araştırmacı raporunu ve teknik değerlendirmeyi sunarak, Başkentgaz’ın bu olayda herhangi bir ihmali ve kusuru bulunmadığını açıklama ettim ve gerekirse bizim de soruşturma kapsamına alınabileceğimizi vurguladım Keza bu türü vahim olayların yeniden yaşanmaması için doğalgaz kullananların nelere dikkat etmesi gerektiği yönünde detaylı açıklamalarda bulundum Fakat basın toplantısında ifade ettiğim bu konular, iyice art niyetli olarak çarptırılmış, fazla bambaşka bir boyuta taşınmıştır Toplantıda bir soru üzerine gençlerin durumuyla ilgili olarak fazla arkadaş canlısı bir şekilde gördüklerimi anlatıp, “Hadiseyi hiçbir insanın görmesini istemem Gençlerin her biri bir tarafa düşmüş Kimisi yerde, kimisi yüzükoyun, kimisi belden üstü sanki çıplak O yaşlarda benim 3 çocuğum var Ben bir babayım Bu travmayı uzun süre atlatamamdedim Gençler kesinlikle giyinik, günlük kıyafetliydi Bir delikanlının gömleğinin düğmeleri beline değin açıktı, bu gencin muhtemelen havasızlıktan bunalıp gömleğini açtığını düşündük Hiçbir şekilde (gençler çıplaktı) diye bir beyanda bulunmadım Anlatmaya çalıştığım, bu hazin ortamdı Benim bir baba olduğumu daima tekrarladığım bu duygulu ifadelerimin iğrenç bir şekilde çarptırılarak; kamuoyuna, keza beni ayrıca de gençlerin ailelerini yaralayacak şekilde yansıtılmasını kınıyorum İfadelerimin çarptırılması sonucu ailelere verdiğim üzüntüden dolayı, bu ailelerden özür diliyorum Geldiğimiz noktada; Kurumumuzun, 7 gencin ölümü olayında hiçbir kusuru ve ihmali bulunmadığı halde töhmet altında bırakılmış olması, benim üzerimden hiç ilgisi olmayan insanların niyet olmaması için Başkentgaz Genel Müdürlüğü görevimden istifa ediyorum 31 Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulurVeysel Karani Demir BÜYÜK TEPKİ ÇEKEN SÖZLER 7 gencin yılbaşı gecesi karbonmonoksit zehirlenmesi sebebiyle hayatını kaybetmesi tüm Türkiye’yi yasa boğdu Kurumunu savunmak için basın toplantısı aranjör Başkent Doğalgaz AŞ Genel Müdürü Veysel Karani Demir’in gençlerin cansız vücutlarıyla ilgili sözleri büyük tepkiye niçin oldu Bilkent Üniversitesi öğrencisi 7 gencin yaşama veda ettiği karbonmonoksit zehirlenmesinde Ankara’ya doğalgaz dağıtan Başkent Doğalgaz AŞ’nin ihmali olup olmadığı tartışılırken Genel Müdür Veysel Karani Demir, dün özelleştirme sürecindeki şirketini savunmak için basının karşısına çıktı Durum sabahı karbonmonoksit zehirlenmesinin yaşandığı eve gittiğini anlatan Demir, cansız yatan gençlerin “benzeri çıplak olduğunu söyledi Güvenlik ve savcılıktaki bilgiler ile olay sabahı kapıyı açmak için eve dışarı giden çilingir ise müdürün doğru söylemediğini ortaya çıkardı Sözlerinin tepki toplaması üstüne akşam saatlerinde Milliyet’e bambaşka bir izah etme yapan Demir, “Haşa, yok pek bir şey Güya çıplak dediğim, çocuk sırtüstü yatmış, yakası açık Gündüz giydiği elbiselerle duruyor çocuklar diyerek geri adım attı ‘ŞİRKETİN DEĞERİ DÜŞÜYOR’ Demir, düzenlediği basın toplantısında faciaya, kombiden bacaya temas karşılayan fleks borusundaki yırtılmanın neden olduğunu söyledi Kombi ve bağlantı arızalarının sorumluluğunun evde yaşayanlara, baca bakımının sorumluluğunun ise apartman yöneticilerine ait olduğunu öne süren Demir, kendilerinin sorumluluğunun sayaçta sona erdiğini kaydetti Olayın, Başkent Doğalgaz AŞ’yi yıprattığını savunan Demir, “Bu şirket özelleştirme yolunda bir şirkettir Bu idareli kriz ortamında bu cins etkiler, bu şirketin, Ankaralının malı olan bu şirketin değerini düşürmektedir dedi Demir, gazetecilerin niçin kravat takmadığı konusundaki ısrarlı sorularını sinirlenerek yanıtladı Basın toplantısını Cuma namazı sebebiyle apar topar bitiren Demir, “Diğer sorunuz yahut cumaya müsaade isteyeceğim dedi Demir, toplantıdan ayrılmak üzere olduğu sırada da gazetecilere “Cumanız kutsal olsun diye seslendi daha sonra yanındaki bürokratlara namaz saatini kaçırıp kaçırmadığını soran Demir’e gazeteciler soru sormaya devam etti Olay sabahı eve giren Demir’e bir gazetecinin karşılaştığı manzarayı sorması üstüne Başken AŞ Genel Müdürü şu yanıtı verdi: “Gençlerin her biri bir tarafa dağılmış, bir taraflara düşmüş Kimisi yerde, kimi yüzükoyun, kimisinin belden üstü sanki çıplak Benim de çocuklarım var Bir baba, bir dede olarak bu travmayı uzun vakit atlatabileceğimi sanmıyorum YETKİLİLER ‘GİYİNİK’ DEDİ Gençlerin güya çıplak bulunduğu iddiasına karşı olayın gerisinde evde yapılan birincil çalışmalar, yaşamını yitiren 7 gencin üstlerinin en ince ayrıntısına kadar giyinik olduğunu ortaya koydu Polis ve savcılık yetkilileri, öğrencilerin giyinik olduğunu saptama etti Durum sabahı gençlerin bulunduğu evin kapısını açan çilingir de üniversite öğrencisi gençlere ait cansız vücutların giyinik olduğunu söyledi Uyruk’in ulaştığı çilingir Cevat Nayır, “Tümü giyinikti Üzerlerinde jurnal giysileri vardı dedi SONRADAN ÇARK ETTİ Demir bu gelişmeler üzerine geri adım attı Demir, “O sabahleyin uygun bulmadığınız bir koşul mu gördünüz sorusu üzerine “Haşa yok böylece bir şey diyerek şöyle devam etti: “Sanki çıplak dediğim, çocuk sırtüstü yatmış, yakası açık Gündüz giydiği elbiselerle duruyor çocuklar Hiç böyle çıplaklık falan laf konusu yok Üstleri soyunuk manasında değil Birisinin gömleğinin düğmeleri çözülmüş Hatta biz şöyle yorumladık; rahatlamak için diye Nefes elde etmek için mi diye Demir, “Üzerini çıkaran çocuk var mıydı sorusuna “Hayır yanıtını verdi ‘KRAVAT ARMAĞAN EDİN TAKAYIM’ Basın toplantısına kravatsız katılan Demir’e bir gazeteci “Bürokrat arkadaşlarınızla birlikte kameraların karşısındasınız fakat kravat takmadığınızı görüyorum Bunun gerekçesi nedir acaba diye sordu Demir, “Nasıl Olursa Olsun hadisenin etkisi Özel bir tavrım yok Kravat da takıyorum, kravatlı resimlerim de var dedi Demir, ısrarlı sorular üstüne de “Kravat armağan et de takayım yanıtını verdi guncelnet
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.