Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Başkent Üniversitesi hakkında bilgi

Başkent Üniversitesi hakkında bilgi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Tarihçe Ülkemizin kaliteli yüksek öğretim kurumlarına olan gereksinimi, 1980 yılından beri sıhhat alanında çağdaş düzeyde hizmet veren Türkiye Organ Nakli ve Yanık Çare Vakfı'nın tecrübe ve birikimleriyle birlikte mevcut tesislerinin üniversiter bir yapıya dönüştürülmesi kararını oluşturmuştur 1993 yılı ortalarında Haberal Eğitim Vakfı ile birlikte kurulması kararlaştırılan BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ' nin kuruluş işlemleri başlatılıp kısa sürede tamamlanmıştır Üniversite 13 Ocak 1994 tarihinde 3961 sayılı kanunla kurulmuştur Başkent Üniversitesinin eğitim dili Türkçe'dir; oysa akademik ve mesleki ingilizce dersleri ile yoğun ingilizce eğitimine tartı verilmektedir

Yurt ve Barınma

Bağlıca Kampusu'nda hizmet veren Öğrenci Yurtları, tek ve çift karakter olmak üzere toplam 500 yatak kapasitesine sahiptir Ayrıca, özürlü öğrenciler için iki karakter dört özel oda bölünmüş durumdadır Bu öğrenciler için özel asansör düzeneği de kurulmuştur Banyo, lavabo ve tuvaleti içinde olan yurt odaları ve koridorlar halı kaplı olup her türlü konfora sahiptir Her katta, televizyonlu iki salon ve telik birimleri bulunmaktadır Aynı karmaşık içinde, iki bambaşka dinlenme ve oturma salonu, kafeterya, alakart yemek yemek salonu, özel çamaşırhane iki bankamatik, bilardo salonu, kitapkırtasiyefotokopi ile, konfeksiyonparfümeribujiteri, market ve baybayan kuaförü bulunmaktadır

Kütüphane

Kütüphane biri süreli yayınlar, diğeri kitap okuma salonu olmak üzere 2 farklı salonda ve müstakil egzersiz odalarında hizmet vermektedir Benzer anda 200 okuyucunun oturarak çalışmasına imkan sağlayabilecek kapasitededir Kütüphane 18 kullanıcılı bir bilgisayar ağına sahiptir Bu ağ üzerinde BLISS Kütüphane otomasyon programı kullanılmaktadır Kütüphanede mevcut bütün materyal (kitap, makale, CDROM, ivedi, videoaudio kaset) kütüphane programına kayıtlıdır Kaynak tarama hizmetleri, tek bir anahtar kelime yardımıyla (yazar adı, kitap adı, konu, süratli adı içinde geçen herhangi bir kelime olabilir) okuyucular göre terminallerde gerçekleştirmektedir sonradan okuyucu, açık raf sistemi kullanılarak, konusuna göre yerleştirilen kaynakları raflarda bulabilir İadesi geciken kitaplar, bilgisayardan alınan çıktılarla peşine düşüp takip edilebilmektedir Kütüphanelerarası işbirliği çerçevesinde ödünç kitap alma ve fotokopi hizmetleri gerçekleştirilmektedir Kütüphanedeki kitapların sınıflaması, tıp kitapları dışarıya, Library of Congress sınıflama sistemine tarafından yapılmaktadır Tıp kitapları ise National Library of Medicine sınıflama sistemine göre sınıflandırılmaktadır Tüm materyalin kataloglanmasında Anglo American Cataloging Rules II uygulanmaktadır 20002001 öğretim yılında yeni yapılan abonelerle ve bağışlarla birlikte süreli yayınlama sayısı 811'e çıkmıştır Toplam belirtilen materyal sayısı 42724'dir Kütüphane Alıştırma Saatleri: EĞİTİM DÖNEMİ HER TARAFINDA Hafta İçi : 08:30 20:00 Cumartesi : 09:00 16:00 Pazar : 12:00 16:00 YAZ DÖNEMİ Hafta İçi :09:00 17:00 Cumartesi : 09:00 12:00

Teknoloji

Başkent Üniversitesi, iletişim ağı ortamında, gerek Ankara'da gerekse Ankara dışarıda bulunan merkezlerini, yüksek hızlı data devreleriyle merkeze bağlamış durumdadır

Gıda

Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsü'nde 500 kişilik kafeterya öğrencilere hizmet vermektedir

Afiyet

Öğrenci Sıhhat Merkezi tarafından günde 24 saat kesintisiz olarak verilmektedir Öğrenci Sağlık Durumu Merkezi yapısının içinde genel polikliniğin yanı sıra diş polikliniği de bulunmaktadır Afiyet Merkezi aynı zamanda üniversite çalışanlarının dükkan hekimliği görevini de üstlenmektedir Merkezin amacı, öğrenimleri boyunca öğrencilerin acil tıbbi gereksinimlerini karşılamaktır Birincil muayene ve müdahale ödenti alınmaksızın yapıldıktan sonradan , ileri muayene ve tedavi gerektiren durumlarda öğrenci, Başkent Üniversitesi Hastanesine sevk edilmekte, tedavinin devamı ve izlenmesi, öğrencinin kendisinin veya ailesinin tabi bulunduğu sosyal emniyet kurumu kadar sağlanmaktadır Ivedi tedaviye ilişkin ilaç bedellerinin büyük bir kısmı Üniversite kadar karşılanmaktadır Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi, Eylül 1997 tarihinden itibaren çalışmalarına devamlı bir öğrenci hizmet birimidir Merkezin amacı, öğrencilerin kendilerini tanımalarına, sahip oldukları güçlerin farkına varmalarına, kendilerine açık fırsatları görmelerine ve elde ettikleri bu bilgileri mesleki ve sosyal yaşamlarında kullanmalarına yardımcı olmaktır Bu amaçla, öğrencilere yaşadıkları soruna tarafından bireysel veya grupla psikolojik danışma yardımı sunulmaktadır Ayrıca psikolojik sağlığı koruyucu ve geliştirici nitelikte egzersiz grupları düzenlenerek bireysel gelişim seminerleri verilmektedir

Kampus Hayatı

Ulaşım

Üniversitede her gün kayıtlı saatlerde otobüsler tarafından kampüsbüyük kasaba merkezi, kent merkezi kampüs arasında öğrencilerin ulaşımı sağlanmaktadır

Burslar

Üniversitenin değişik programlarına ÖSYM tarafından burslu olarak yerleştirilen öğrencilerin yanı sıra Rektörlük tarafından da kayıtlı sayıda öğrenciye tam veya yarım öğretim ücretini kapsayan burslar verilmektedir

Kulüpler

Arkeoloji Topluluğu
Atatürkçü Hafıza Topluluğu
Avrupa Gençlik ve Eğitim Topluluğu
Besin ve Diyetetik Topluluğu
Bilgisayar Topluluğu
Bilimkurgu, Fantezi ve RPG Topluluğu
Biyomedikal Mühendisleri Öğrenci Topluluğu
Modern Hayat Topluluğu
Edebiyat Topluluğu
Eğitim Fakültesi Öğrenci Topluluğu
Fizik Çare ve Rehabilitasyon Topluluğu
Fotoğrafçılık Topluluğu
Gazetecilik Topluluğu
Seyahat Topluluğu
GO Topluluğu
Insanlar Oyunları Topluluğu
Havacılık Topluluğu
Hukuk Topluluğu
IEEE Öğrenci Topluluğu
İktisat Öğrenci Topluluğu
Iletişim Topluluğu
Istatistik ve Bilgisayar Bilimleri Topluluğu
İşletme Yönetimi Öğrenci Topluluğu
Kampçılık ve Doğa Sporları Topluluğu
Medya Topluluğu
Motor Sporları Topluluğu
Müzik Topluluğu
Radyo Topluluğu
Fotoğraf Topluluğu
Rock Kültür Topluluğu
Sağlık Durumu Bilimleri Fakültesi Öğrenci Topluluğu
Sahne Sanatları Topluluğu
Satranç Topluluğu
Sinema Topluluğu
Siyaset Bilimleri ve Milletlerarası ilişkiler Öğrenci Topluluğu
Spor bilimleri ve Rekreasyon Topluluğu
Sualtı Topluluğu
Şiir Topluluğu
Tarih Topluluğu
Turizm İşletmeciliği Öğrenci Topluluğu
Turizm Öğrenci Topluluğu
Türk MSIC
Uygulamalı Bilimler Topluluğu
Verimlilik Topluluğu
Becerikli İletişimciler Topluluğu

Fakülteler ve Bölümler

Eğitim Fakültesi
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğr (SAY)
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğr (Burslu) (SAY)
Ilköğretim Matematik Öğretmenliği (SAY)
Ilköğretim Matematik Öğretmenliği (Burslu) (SAY)
Ingilizce Öğretmenliği (DİL)
Ingilizce Öğretmenliği (Burslu) (DİL)
Okul Öncesi Öğretmenliği (EA)
Mektep Öncesi Öğretmenliği (Burslu) (EA)
Sinif Öğretmenliği (EA)
Sinif Öğretmenliği (Burslu) (EA)
Türkçe Öğretmenliği (LAF)
Türkçe Öğretmenliği (Burslu) (LAF)

FenEdebiyat Fakültesi
Amerikan Kültürü ve Edebiyati (DİL)
Amerikan Kültürü ve Edebiyati (Burslu) (DİL)
Istatistik Bilimi ve Bilgisayar Bilimleri (SAY)
Istatistik Bilimi ve Bilgisayar Bilimleri (Burslu) (SAY)
Türk Dili ve Edebiyati (SÖZ)
Türk Dili ve Edebiyati (Burslu) (SÖZ)

Hukuk Fakültesi

Hukuk Fakültesi (Burslu)

Iktisadi ve Yönetimle Ilgili Bilimler Fakültesi
Iktisat (EA)
Iktisat (Burslu) (EA)
Işletme (EA)
Işletme (Burslu) (EA)
Siyaset Bilimi ve Uluslararasi Ilişkiler (EA)
Siyaset Bilimi ve Uluslararasi Ilişkiler (Burslu) (EA)
Turizm Işletmeciliği (EA)
Turizm Işletmeciliği (Burslu) (EA)

Irtibat Fakültesi
Veri ve Evrak Yönetimi (EA)
Veri ve Doküman Yönetimi (Burslu) (EA)
Halkla Ilişkiler ve Tanitim (LAF)
Halkla Ilişkiler ve Tanitim (Burslu) (SÖZ)
Irtibat Tasarimi (LAF)
Iletişim Tasarimi (Burslu) (LAF)
Radyo Sinema ve Televizyon (LAF)
Radyo Sinema ve Televizyon (Burslu) (LAF)

Mühendislik Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği (SAY)
Bilgisayar Mühendisliği (Burslu) (SAY)
Biyomedikal Mühendisliği (SAY)
Biyomedikal Mühendisliği (Burslu) (SAY)
ElektrikElektronik Mühendisliği (SAY)
ElektrikElektronik Mühendisliği (Burslu) (SAY)
Endüstri Mühendisliği (SAY)
Endüstri Mühendisliği (Burslu) (SAY)
Makine Mühendisliği (SAY)
Makine Mühendisliği (Burslu) (SAY)

Sağlik Bilimleri Fakültesi
Gıda ve Diyetetik (SAY)
Besin ve Diyetetik (Burslu) (SAY)
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (SAY)
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (Burslu) (SAY)
Hemşirelik ve Sağlik Hizmetleri (SAY)
Hemşirelik ve Sağlik Hizmetleri (Burslu) (SAY)
Sağlik Kurumlari Işletmeciliği (EA)
Sağlik Kurumlari Işletmeciliği (Burslu) (EA)
Sosyal Hizmetler (EA)
Sosyal Hizmetler (Burslu) (EA)

Müşteri Fakültesi

Alıcı Fakültesi (Burslu)

Uygulamali Bilimler Yüksekokulu
Bankacilik (EA)
Bankacilik (Burslu) (EA)
Muhasebe ve Mali Yönetim (EA)
Muhasebe ve Mali Idare (Burslu) (EA)
Sigortacilik ve Risk Yönetimi (EA)
Sigortacilik ve Risk Yönetimi (Burslu) (EA)
Turizm ve Otelcilik (EA)
Turizm ve Otelcilik (Burslu) (EA)
Turizm ve Rehberlik (DİL)
Turizm ve Rehberlik (Burslu) (DİL)
Uluslararasi Ticaret (EA)
Uluslararasi Ticaret (Burslu) (EA)
Yönetim Bilişim Sistemleri (EA)
Idare Bilişim Sistemleri (Burslu) (EA) *

858,510Konular
980,871Mesajlar
30,719Kullanıcılar
wwqdfv0Son üye