Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Basketbolda Atış Teknikleri

Basketbolda Atış Teknikleri
0
116

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Basketbolda Atış Teknikleri nedir

1 Durarak Tek El Atış(şut)

Bu şut çoğunlukla uzun mesafeli veya hür atışlarda kullanılan bir şut tarzıdır İyi bir durarak tek el şut atabilmek için şunlara dikkat edilmelidir

Topu, iki elinizle göz hizasında ve biraz şut atacağınız yöne dönük olarak tutmalısınız
Şut atmak için kullanılan elle aynı taraftaki but, değişik ayağınızın azıcık önünde olmalıdır
Dizleriniz bükülü vaziyette ve yine el bilekleri geriye doğru bükülü olarak topu yukarıda tutmalıdır
Şut atarken, bacaklar gergin vaziyette ayak uçlarına kalkarak, yine kollar, mümkün olduğunca gergin atıştan daha sonra topu takip etmeli ve top parmak uçlarınızla eli terk etmelidir

2 Sıçrayarak Atış (Şut)
Bloklara karşısında en verimli yapılabilen ve hücumun en etkin silahı olan şut çeşididir İyi bir sıçrayışla şut atabilmek için, dayanıklı ve koordineli ayak, kol, omuz, sırt kaslarına sahip olmak yardımsever olacaktır

Sıçrayarak şut atışlarda uyarı edilmesi gereken noktalar şunlardır:

Top, takviye el topun önüne veya yanına, şut atacak el topun arkadaki altına gelecek şekilde tutulmalıdır
Dizler hafif bükülü vaziyette ve top göğüsten baş üstü göz hizasına içten kaldırılırken, benzer anda sıçranmalıdır
Yukarı dürüst sıçrarken, dirsekler ve el bilekleri arkaya bükülmelidir
Muhtemel olan en yükseğe sıçradıktan daha sonra, top parmak uçlarından topu terk ederken, bilekler ileri ve yere doğru yumuşak bir hareketle topu takip etmeli, dirsekler gerginliğini muhafaza etmeli ve gözler pota olmalıdır

3 Turnike Atışı
Turnike basketbol oyununun temel şutlarındandır Potaya yakın bir yerlerde top sürdükten ya da pas aldıktan sonra yapılabilir Başarılı bir turnike yapabilmek için şunlara uyarı edilmelidir:

Kaide hatası yapmadan turnike atışı edebilmek için, topu tuttuktan daha sonra yalnızca iki adım atabilirsiniz
Top iki elle, iki adım yürüyüşüne geçmeden önce tutulmalıdır Turnikede birinci adım uzun, ikinci adım kısa olmalıdır Çünkü oyuncu ikinci adımında öne doğru yapmış olduğu hareketini, yukarıya ve potaya bakımlı yükselebilmesi için kısa tutması faydalı olacaktır
Son aşamada sağ veya sol ayak üstünde kuvvetli olarak sıçranmalıdır Aynı anda atışı yapan elin dizi ritmik olarak karna içten çekilmelidir
İki elle tutulduğunda vücudun önünde olan top, baş üzerinden yukarı dürüst kaldırılır ve atış kolunun uzatılması ve el bileğinin bükülmesi ile ya yelken direği olarak çemberin içine ya da pota levhasına vurdurularak atılmalıdır *

858,497Konular
982,554Mesajlar
30,291Kullanıcılar
rovulationSon üye
Üst Alt