Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Basketbolda Ayak Hareketleri

Basketbolda Ayak Hareketleri

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Basketbolda Bacak Hareketleri Hakkında Bilgiler

Basketbolda Savunmadaki ayak hareketlerini düşündüğümüzde, zeminle temas eden ayağın esas hareketlerini düşünürüz lakin zeminle bağlantı eden doğası gereği bu oyuncuyu düşey bir düzlemde topu kesmek için yukarı meydana çıkan, pas arasına girip pası tuzak veya savunma ribaundu alan pozisyonlara sokarDüz but hareketi kullanımıyla oyuncuların rakibi önlemek için gerekli savunma pozisyonunu kırması ve potaya içten hücum oyuncusunun menfaat sağlamaması için gerekli pozisyonları sürdürülmesi sağlanırİyi etap çalışması ile savunma oyuncusu atak oyuncusunu önlemek için faul yerine getirmek zorunda kalmayacak, olur ya de top süren oyuncuyu çizgiye sürüp çizgiyi kapattığında hamle faulü yaptırabilecektirSavunma oyuncusunun, atak oyuncularının daima nereye gidebileceğini bilmedikleri gerçeği ışığında, savunma oyuncusu, savunduğu oyuncuyu durdurmak için bir takım esas savunma hareketlerini yapabilmelidir

Hamle adımı
Saldırı adımı şut atacak bir oyuncuyu müdafaa etmek için gerekli pozisyonu alacak savunma oyuncusu kadar kullanılırŞut mesafesindeki oyuncu topu şut atma pozisyonuna getirir getirmez, savunma oyuncusu teşebbüs adımı pozisyonundan hücum adım pozisyonuna hareket etmelidirki atışı durdurabilsin

Uzun adım koşma
Savunmayı koymak için gerekli pozisyonu alabilmenin en çabuk yoludur ve hücumdan savunmaya dönerken hızlı hücumu durdurabilmek için kullanılacak metot olmalıdır

Yaklaşma adımı
Bu adım temelde şut atma mesafesinde olan toplu bir oyuncuyu savunma bununla birlikte top tarafında ama bir oyuncuyu pas almaması için savunmada kullanılır

*

858,497Konular
982,558Mesajlar
30,299Kullanıcılar
OxCatSon üye
Üst Alt