Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Basketbolda İlk Yardım

Basketbolda İlk Yardım
0
80

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Basketbolda İlk Yardım nedir
Basketbolda İlk Yardım nasıl yapılır

Dış kanamalarda ilkyardım
· Kanayan yer uzerine temiz bir bezle bastırın, bandaj ile sararak basınc uygulayın
· Kanama durmazsa ikinci bir bez konarak basınc artırın
· Kanayan bolge yukarı kaldırın
· Yabancı cismi cıkartmaya calışmayın
· Yabancı cismi sabitlemek icin kalın pansuman malzemesi kullanın

İc kanamalarda ilkyardım
· İc kanama şuphesi olanlarda yaşamsal bulguları kontrol edin
· Asla yiyecek icecek vermeyin

Kırıklarda İlkyardım
· Yaralıyı hareket ettirmeyin
· Kol etkilenmişse yuzuk, saat, vb eşyaları cıkartın
· Kırık şuphesi olan bolgeyi sert malzemelerle yakındaki eklemleri de icine alarak şekilde tespit edin Varsa once yara uzerini kapatın
· Kol ve bacakları yukarı tutun
· Kırık bolgede sık aralıklarla nabzın, derinin rengi ve ısısını kontrol edin

Burkulmada İlkyardım
· Sıkıştırıcı bir bandajla burkulan eklemi belirleyin
· Şişliği azaltmak icin bolgeyi yukarı kaldırın
· Hareket ettirmeyin

Cıkıkta İlkyardım
· Eklemi aynen bulunduğu gibi saptayın
· Cıkığı yerine oturtmaya calışmayın
· Yaralıya ağızdan hicbir şey vermeyin
· Bolgede nabız, deri rengi ve ısıyı kontrol edin

Similar threads

İlk Yardım Kuralları ile ilgili bilgi İlkyardım kurallarfı nelerdir İlkyardım genel kuallarıyla ilgili bilgi Kanama, kırık, bayılma, yanık, bocek sokması ve goze yabancı cisim kacması gibi her zaman karşılaşabileceğimiz sağlık sorunları ile ilgili bilmeniz gereken ilkyardım kuralları bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
İlk Yardım Kuralları Nelerdir, İlk Yardım Kuralları Hakkında bilgi İlk Yardımın Genel Kuralları Kanama, kırık, bayılma, yanık, bocek sokması ve goze yabancı cisim kacması gibi her zaman karşılaşabileceğimiz sağlık sorunları ile ilgili bilmeniz gereken ilkyardım kuralları aşağıda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
İlk yardım nasıl yapılır KANAMALAR Vucudun herhangi bir yerinden aşırı kanama varsa bunun bir an once durdurulması hayati onem taşır Kanayan yeri ve etrafını dikkatlice temizleyip, kanama odağının neresi olduğunu tam olarak anlamaya calışın Sargı bezi ya da temiz bir bezle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Kanamalar ve şok İlk yardım,Kanama ve şokda İlkyardım nasıl olmalıdır Kanama nedir? Damar butunluğunun bozulması sonucu kanın damar dışına (vucudun icine veya dışına ) doğru akmasıdır Kanamanın ciddiyeti ; Kanamanın hızına, Vucutta kanın aktığı bolgeye, Kanama miktarına, Kişinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Kanamaların Ceşitleri ve İlk Yardım Kanamalarda ilkyardım,burun kanamaları,burun kanadığında ne yapılır kanama ceşitleri nedir Kanamaların Ceşitleri ve İlk Yardım Kadınlarda adet kanamalarının (mensturasyon) dışında vucudun herhangi bir yerinden kan gelmesi normal değildir, gerekenin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
858,475Konular
981,231Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt