Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Basma helvası evde nasıl yapılır? En pratik basma helvası tarifi

Basma helvası evde nasıl yapılır? En pratik basma helvası tarifi

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
basma_helvasi_evde_nasil_yapilir_en_pratik_basma_helvasi_tarifi_1603877151_4261.jpg

Basma helvası un, şeker ve cevizle hazırlanan bu helvanın en büyük farkı lezzetini zeytinyağı ile tamamlıyor olması. Soğuk olarak servis edilen bu helva gönüllerinizi fethedecek. En pratik basma helvasının tarifini ve basma helvasının püf noktalarını yazımızın detaylarında bulabilirsiniz.

Ülkemizde neredeyse her ilin kendine has yöresel lezzetleri vardır. Bu illerden biriside tarihi güzellikleri ile meşhur Çanakkale. Bugün ise Çanakkale'nin yöresel lezzetlerinden birisi olan Basmna Helvası'ın tarifi, yapılışı ve hazırlanışını sizlerle paylaşıyoruz. Helvayı sevmeyeniniz yoktur. İrmik olsun un olsun her hali çok güzeldir. Bu kez size tanıtmak istediğimiz helvamız ise Çanakkale'ye özgü basma helva tarifi. Yapımı oldukça basit olan basma helvayı mutlaka denemelisiniz. Soğuduktan sonra baklava dilimleri şeklinde kesilerek servis ediliyor. Adeta pişmaniye kıvamında damaklarda iz bırakan bu helva ister çay saatlerinde isterseniz kahve yanında muhteşem uyumu yakalıyor. 

BASMA HELVASI TARİFİ:

MALZEMELER

750 gram un
500 gram şeker
100 gram ceviz içi
150 mililitre zeytinyağı
1 su bardağı + 1 fincan su

bj1gt_1603877738_0427.jpg

YAPILIŞI

Zeytinyağını geniş bir tavaya koyarak kızdırın.

Yağ kızdığında, 1 fincan soğuk su ekleyerek kapağını kapatın ve 5-10 dakika kaynamaya bırakın.

Sürenin bitiminde un ilave edip kısık ateşte unun rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak, yaklaşık 30 dakika kavurun.

Kavurma işleminin son 10 dakikasında ceviz içini de ilave edin.

Ayrı bir kapta şeker ve 1 su bardağı suyu kaynatıp koyulaşmasını sağlayın.

Koyulaşan şerbeti soğumaya bırakın.

Kavrulmakta olan diğer malzemelerin üzerine bu soğutulmuş şerbeti dökün.

Tahta kaşıkla çok seri şekilde buharının kaçmasına izin vermeden 2 dakika süreyle karıştırın. (Buharın çıkışını engellemek için, karıştırma esnasında, tencereyi kaşık açıkta kalacak biçimde bir örtüyle kapatın.)

Sürenin sonunda karışım bir tepsiye dökülerek, sıcak haldeyken tahta kaşık yardımıyla bastırın ve soğumaya bırakın.

Soğuyan helvayı, baklava dilimi biçiminde keserek servis edin.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

İrmikli un helvası tarifi helva sevenlerin çok hoşuna gidecektir Hem çok lezzetli, hem de hazırlanması da o kadar kolaydır Çoğu insanın balık yemeklerinin arkasından daha fazla tercih ettiği helva, unlu irmik helvası olarak hazırlanırsa daha güzel olur Ancak irmikli un helvasını sıcak olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Osmanlı döneminde sıkça pişirilen ve adeta kaşık kaşık yediren Sabuniye helvası, Ramazan ayında yapılan özel bir gelenek. Yapımı çok pratik olan sabuniye helvası tatlı krizlerinizi bastıracak muhteşem bir tatlı. Siz de evinizde sabuniye helvasını pişirmek için hazırladığımız tarife göz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Osmanlı periyodunda sıkça pişirilen ve adeta kaşık kaşık yediren Sabuniye helvası, Ramazan ayında yapılan özel bir gelenek. Üretimi çok pratik olan sabuniye helvası tatlı krizlerinizi bastıracak mükemmel bir tatlı. Siz de meskeninizde sabuniye helvasını pişirmek için hazırladığımız tarife göz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan aynı zamanda kandil, arkadaş toplantıları, misafirlere hazırlanabilecek en özenli tatlılar arasında listenin başında yer alan un helvası, ustalık gerektiren bir tariftir. Ne kadar ölçülü ve dikkatli pişirilse de kıvamı çok önemli olan un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Kandillerin, mevlid günlerinin baş tacı olan un helvasını farklı bir şekilde servis etmek isterseniz kızartabilirsiniz. Sunumu şık ve lezzeti damaklarda iz bırakacak kızartılmış un helvasının yapılışı ve püf noktaları yazımızda bulabilirsiniz. Bozkır kültüründen gelen helva, Türkler için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt