iltasyazilim
FD Üye
Basma Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
*750 gr çiğ kadayıf
*12 çay bardağı pekmez
*250 gr tereyağı
*150 gr ayçiçek yağı
*250 gr ceviz
*5 su bardağı şeker
*6 su bardağı su
Basma Kadayıf Tarifi Yapılışı İlk olarak tereyağı ve sıvı yağ ocakta karıştırılarak eritilir Çiğ kadayıf doğranır Bir su bardağı kadar suyla harmanlanır Tepsi pekmez ve erişilen yağdan biraz alınarak yağlanır Kadayıfın yarısı tepsinin altına sıkıştıra sıkıştıra yayılır Ceviz iri iri parçalanır Alt kata serpilir Üst kat için kalan kadayıf serpilir ve üzerine eritilen yağ gezdirilir Tepsinin üzerine yağlı kağıt serilir ve ağır bir şeyle bastırılır Bir süre böyle bekletilir Bu arada şerbeti hazırlanır ve ılınmaya bırakılır Kadayıf 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir Tatlı sıcak şerbet ılık ıslatılır Afiyet olsun
*750 gr çiğ kadayıf
*12 çay bardağı pekmez
*250 gr tereyağı
*150 gr ayçiçek yağı
*250 gr ceviz
*5 su bardağı şeker
*6 su bardağı su
Basma Kadayıf Tarifi Yapılışı İlk olarak tereyağı ve sıvı yağ ocakta karıştırılarak eritilir Çiğ kadayıf doğranır Bir su bardağı kadar suyla harmanlanır Tepsi pekmez ve erişilen yağdan biraz alınarak yağlanır Kadayıfın yarısı tepsinin altına sıkıştıra sıkıştıra yayılır Ceviz iri iri parçalanır Alt kata serpilir Üst kat için kalan kadayıf serpilir ve üzerine eritilen yağ gezdirilir Tepsinin üzerine yağlı kağıt serilir ve ağır bir şeyle bastırılır Bir süre böyle bekletilir Bu arada şerbeti hazırlanır ve ılınmaya bırakılır Kadayıf 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir Tatlı sıcak şerbet ılık ıslatılır Afiyet olsun