iltasyazilim
FD Üye
Basma Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr yaş kadayıf
*250 gr tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
*35 su bardağı şeker
*35 su bardağı su
*Tatlı kaşığı limon suyu
Basma Kadayıf Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak şerbet hazırlanır
*Şerbeti toplam 16 dakika kaynatalım ve son iki dakika limon suyunu ilave edip altını kapatalım
*Şerbet ılık tatlı sıcak olacak
*Kadayıfımızı bıçak ile doğrayıp erittiğimiz tereyağını gezdirelim ve kadayıfın her yerinde bulayalım
*Daha sonra yarısını dikdörtgen borcama basıp, bardağın tersiyle iyice bastıralım
*Arasına cevizi serpelim
*Üst kısmına diğer yarısını basalım
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızartalım
*500 gr yaş kadayıf
*250 gr tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
*35 su bardağı şeker
*35 su bardağı su
*Tatlı kaşığı limon suyu
Basma Kadayıf Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak şerbet hazırlanır
*Şerbeti toplam 16 dakika kaynatalım ve son iki dakika limon suyunu ilave edip altını kapatalım
*Şerbet ılık tatlı sıcak olacak
*Kadayıfımızı bıçak ile doğrayıp erittiğimiz tereyağını gezdirelim ve kadayıfın her yerinde bulayalım
*Daha sonra yarısını dikdörtgen borcama basıp, bardağın tersiyle iyice bastıralım
*Arasına cevizi serpelim
*Üst kısmına diğer yarısını basalım
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızartalım