Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Basmati pirinci nedir? Basimati pirinç pilavı nasıl yapılır? Adım adım basmati pilavı

Basmati pirinci nedir? Basimati pirinç pilavı nasıl yapılır? Adım adım basmati pilavı
0
46

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
basmati_pirinci_nedir_basimati_pirinc_pilavi_nasil_yapilir_adim_adim_basmati_pilavi_1601034979_9671.jpg

Sağlık için son derece faydalı olduğu bilinen basmati pirinci son dönemde ülkemizde de popüler oldu. Hindistan, Asya ve Çin mutfağında çokça kullanılan basimati pirincini sizler de tüketmelisiniz. Peki, basmati pirinç pilavı nasıl yapılır? Tarifi bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.

Basmati, geleneksel olarak Hint alt kıtasından gelen uzun, ince taneli aromatik pirinç çeşididir. 2018-19 itibarıyla Hindistan, denizaşırı basmati pirinç pazarının% 65'ini ihraç ederken, geri kalanını Pakistan oluşturdu. Himalaya Dağları’nın karlı suları ile beslenen bir pirinç türü olan basmati pirinci, ince uzun görünümüyle şaşırtıyor. Yarı mat, yarı saydam bir rengi bulunan pirinç kendinden aromalı pirinç türleri arasında yer alır. Ender bulunan bir pirinç olan basimati, uzun yıllar boyunca Güneydoğu Asya bölgesinde sadece soyluların sofrasını süslemiştir.  Pişerken kendi boyutunun iki katı kadar uzayabilen bu pirinç, normal pirinçlerle pilav yaparken kullanılan su miktarından daha fazla suya ihtiyaç duyar. Bol suyla pişmesine rağmen bile piştikten sonra tane tane kalır. Düşük glisemik indeksi sayesinde kan şekerinin dengede tutulmasını sağlayan bu pirinç, karbonhidratlar yerine daha sağlıklı olan kompleks karbonhidratlardan oluştuğu için vücuda daha hızlı ve uzun süreli enerji sağlar. Bu yüzden sporcu beslenmesinde tercih edilir.İçeriğindeki magnezyum ve demir mineralleri kalp sağlığının korunmasını sağlar. 

oy0Xm_1601035546_521.jpg

BASİMATİ PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı basmati pirinç
4 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı tereyağı

S5IFE_1601035507_0406.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle basmati pirincini iyice yıkayıp suyunu süzün.

Ardından bir tencere tereyağını eritip süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra tuz ve suyu ekleyip, kapağını kapatın.

Pişen basmati pilavını 15 dakika dinlendikten sonra sunuma hazırlayabilirsiniz.

Tenceremizin içinde tereyağını eritip yıkadığımız ve süzdüğümüz pirinçleri ekleyip 10 dakika kavuruyoruz.

Kavurma işlemi bittikten sonra tuz, bulyon ve suyu ekleyip karıştırıyoruz, tencerenin kapağını kapatıp pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,030Kullanıcılar
Erhan90wSon üye
Üst Alt