iltasyazilim
FD Üye
Bastırma İncir Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo incir
*Kaynar su
Bastırma İncir Tarifi Yapılışı Kullanacağımız incirler daha kurutmadan önce açılıp kurutulan incirler olmalıdır Büyüklerimiz toplanan incirleri sap kısmından kenarlarına doğru açarlar ve kuruturlar Kışın kurtlanmasını önlemek içinde pestilini yaparlar Hep şekerli yapılan bu pestili şekersiz olarak denemeyi düşündüm ve sonuç başarılı…
Bir tencereye suyu alıyoruz ve kaynatıyoruz Üzerine delikli çelik süzgeç koyuyoruz ve incirlerden 34 tanesini deliklinin üzerine koyarak kapağı kapatıyoruz 510 dakika bu şekilde duruyor ve buharda yumuşuyor
Bastıracağımız kabın içine streç film veya buzdolabı poşeti geçiriyoruz Yumuşayan incirleri kabın içine yerleştiriyoruz Dış yüzeyi alta gelecek şekilde olacak ve hepsi aynı yönde yerleştirilecek
İncirlerin hepsi bitinceye kadar işleme devam ediyoruz Yapım aşaması uzun sürüyor fakat sonuçta içiniz rahat bir şekilde tüketebileceğiniz bir şey çıkıyor ortaya Soğuduktan sonra dilimleyerek tüketiyoruz Buzdolabında muhafaza ediyorum her ihtimale karşın Buzdolabında olduğu içinde kesmek zor oluyor Dışarıda bir süre beklerse daha kolay dilimlenecektir Keklerde ve pastalar da bu şekilde kullanılabilir Afiyet olsun…
*1 kilo incir
*Kaynar su
Bastırma İncir Tarifi Yapılışı Kullanacağımız incirler daha kurutmadan önce açılıp kurutulan incirler olmalıdır Büyüklerimiz toplanan incirleri sap kısmından kenarlarına doğru açarlar ve kuruturlar Kışın kurtlanmasını önlemek içinde pestilini yaparlar Hep şekerli yapılan bu pestili şekersiz olarak denemeyi düşündüm ve sonuç başarılı…
Bir tencereye suyu alıyoruz ve kaynatıyoruz Üzerine delikli çelik süzgeç koyuyoruz ve incirlerden 34 tanesini deliklinin üzerine koyarak kapağı kapatıyoruz 510 dakika bu şekilde duruyor ve buharda yumuşuyor
Bastıracağımız kabın içine streç film veya buzdolabı poşeti geçiriyoruz Yumuşayan incirleri kabın içine yerleştiriyoruz Dış yüzeyi alta gelecek şekilde olacak ve hepsi aynı yönde yerleştirilecek
İncirlerin hepsi bitinceye kadar işleme devam ediyoruz Yapım aşaması uzun sürüyor fakat sonuçta içiniz rahat bir şekilde tüketebileceğiniz bir şey çıkıyor ortaya Soğuduktan sonra dilimleyerek tüketiyoruz Buzdolabında muhafaza ediyorum her ihtimale karşın Buzdolabında olduğu içinde kesmek zor oluyor Dışarıda bir süre beklerse daha kolay dilimlenecektir Keklerde ve pastalar da bu şekilde kullanılabilir Afiyet olsun…