Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bat (Tokat Yöresi)

Bat (Tokat Yöresi)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Bat (Tokat Yöresi) Malzemeleri

2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan – yemeklik doğranmış
1 adet domates
2 adet sivri biber
10 – 12 dal yeşil soğan
1 bağ maydanoz
1 bağ dereotu
½ bağ reyhan
1 su bardağı ceviz – dövülmüş
Kuru nane
Sumak
Tuz
Karabiber
Pul biber

Sosu için Malzemeler

1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3 su bardağı su
1 adet limon suyu
Nar ekşisi
Asma yaprağı – haşlanmış

Hazırlanışı

Yeşil mercimeği üzerini geçecek kadar su ile ocağa koyup pişirmeye bırakın
Pişen mercimeğin üzerine ince bulguru ilave edin ve karıştırıp kapağını kapatın, ocaktan alın
Domateslerinizi 4’e bölün ve çekirdeklerini çıkartın, ardından küçük küpler elde edecek şekilde doğrayın
Soğanlarınızı da küçük küçük yemeklik doğrayın Biberleri ince olacak şekilde dilimleyin
Taze soğanınızı, maydanozu, dereotunu ve reyhanı ince ince kıyın
Tüm bu doğradıklarınızı büyük bir karıştırma kabında soğuyan mercimek ve bulgur ile karıştırın
Kıydığınız cevizleri de ilave ettikten sonra başka bir kasede domates salçasını su ile açın, 1 adet limonun suyunu, nar ekşisini karıştırıp, mercimekli karışıma dökün ve iyice karıştırın
Geniş bir salata kasesine alın ve 5 dakika haşlayarak tuzundan arındırdığınız asma yaprağı ile servis edin


 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt