iltasyazilim
FD Üye
Bat (Tokat) Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım paketten fazla yeşil mercimek
*2 su bardağı ince bulgur
*2 su bardağı ceviz içi
*2 demet maydanoz
*2 demet dereotu
*1 demet yeşil soğan
*1 adet kuru soğan
*1 çay bardağı nar ekşisi
*1 çay bardağından fazla limon suyu
*3 yemek kaşığı biber salçalı
*3 yemek kaşığı domates salçalı
*Karabiber
*Pul biber
*Tuz
*Tokat yaprağı
Bat (Tokat) Tarifi Yapılışı Öncelikle mercimekleri yıkayıp ocağa koyalım, mercimekler dağılmadan pişene kadar kaynatalım O sırada ayrı bir tencereye cevizleri koyup rengi çıkana kadar haşlayalım Pişmiş olan mercimekleri ocaktan alıp içine ince bulguru da ekleyip şişmesini bekleyelim Mercimekli bulgur karışımın içine haşlanmış olan cevizleri ince ince doğrayıp ekleyelim Biber, domates Salçası, nar ekşisi, limon, tuz ve baharatı da ekleyip karıştıralım vede soğumasını beklerim Bu esnada yeşillikleri ince ince doğrayıp Soğuyan karışımın içine ekleyelim İyice soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz
*Yarım paketten fazla yeşil mercimek
*2 su bardağı ince bulgur
*2 su bardağı ceviz içi
*2 demet maydanoz
*2 demet dereotu
*1 demet yeşil soğan
*1 adet kuru soğan
*1 çay bardağı nar ekşisi
*1 çay bardağından fazla limon suyu
*3 yemek kaşığı biber salçalı
*3 yemek kaşığı domates salçalı
*Karabiber
*Pul biber
*Tuz
*Tokat yaprağı
Bat (Tokat) Tarifi Yapılışı Öncelikle mercimekleri yıkayıp ocağa koyalım, mercimekler dağılmadan pişene kadar kaynatalım O sırada ayrı bir tencereye cevizleri koyup rengi çıkana kadar haşlayalım Pişmiş olan mercimekleri ocaktan alıp içine ince bulguru da ekleyip şişmesini bekleyelim Mercimekli bulgur karışımın içine haşlanmış olan cevizleri ince ince doğrayıp ekleyelim Biber, domates Salçası, nar ekşisi, limon, tuz ve baharatı da ekleyip karıştıralım vede soğumasını beklerim Bu esnada yeşillikleri ince ince doğrayıp Soğuyan karışımın içine ekleyelim İyice soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz