iltasyazilim
FD Üye
Bat Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı yeşil mercimek
*1 su bardağı ince düğürcük
*2 domates
*1 tutam maydanoz
*1 tutam dereotu
*2 sap yeşil soğan
*1 küçük kuru soğan
*2 çorba kaşığı domates salçası
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı nane
*1 limon
*Tuz
*Su
Bat Tarifi Yapılışı Mercimek yıkanıp tencereye alınarak tencerenin yarısına kadar su doldurulup 40 45 dakika haşlanır Gerçi mercimeğin haşlanmasına bağlı daha kısa sürede de haşlanabilir Mercimek haşlandıktan sonra üzerine ince düğürcük eklenip ocağın altı kapatılır Karıştırılıp tencerenin kapağı kapatılarak demlenmeye bırakılır Başka bir tavada ince doğranmış kuru soğan, sıvı yağ, salça, ve baharatları eklenip soğan iyice kavrulur Üzerine 1 su bardağı kadar soğuk su eklenip karıştırılır Mercimeğin üzerine eklenip karıştırılır Eğer bat suyunu çekmişse üzerini geçecek kadar ılık su eklenip karıştırılır Yeşillikler ve domatesler de küçük küçük doğrandıktan sonra mercimeğe eklenip tuzu ve limonunu da ekleyerek ılık olarak servis yapılır
Afiyet olsun
*
*
*2 su bardağı yeşil mercimek
*1 su bardağı ince düğürcük
*2 domates
*1 tutam maydanoz
*1 tutam dereotu
*2 sap yeşil soğan
*1 küçük kuru soğan
*2 çorba kaşığı domates salçası
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı nane
*1 limon
*Tuz
*Su
Bat Tarifi Yapılışı Mercimek yıkanıp tencereye alınarak tencerenin yarısına kadar su doldurulup 40 45 dakika haşlanır Gerçi mercimeğin haşlanmasına bağlı daha kısa sürede de haşlanabilir Mercimek haşlandıktan sonra üzerine ince düğürcük eklenip ocağın altı kapatılır Karıştırılıp tencerenin kapağı kapatılarak demlenmeye bırakılır Başka bir tavada ince doğranmış kuru soğan, sıvı yağ, salça, ve baharatları eklenip soğan iyice kavrulur Üzerine 1 su bardağı kadar soğuk su eklenip karıştırılır Mercimeğin üzerine eklenip karıştırılır Eğer bat suyunu çekmişse üzerini geçecek kadar ılık su eklenip karıştırılır Yeşillikler ve domatesler de küçük küçük doğrandıktan sonra mercimeğe eklenip tuzu ve limonunu da ekleyerek ılık olarak servis yapılır
Afiyet olsun
*
*