iltasyazilim
FD Üye
Batırık (Karaman Versiyonu) Tarifi İçin Malzemeler
*2,5 su bardağı ince bulgur
*3 su bardağı ılık su
*1,5 su bardağı tahin
*150 gr kuru soğan
*3 orta boy (250 gr)domates
*12 yemek kaşığı domates salçası
*67 adet yeşil soğan
*1 demet maydanoz
*12 su bardağı limon suyu (isteğe bağlı artırılabilir)
*2,5 tatlı kaşığı tuz
*1,5 tatlı kaşığı kırmızı biber
*1,5 tatlı kaşığı karabiber
Batırık (Karaman Versiyonu) Tarifi Yapılışı Bulguru derin bir kaba koyun ve ılık suyla ıslatın Kapağını kapatarak 2025 dakika bekletin
Soğanı ince ince kıyın ve yeşil soğan ve maydanozu yıkayıp ayıklayın Onları da ince kıyın Domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın
Bulgura kuru soğanı, salçayı, domatesi, karabiber, kimyon ve kırmızı biberi katarak yumuşayıncaya kadar yoğurun Tahini bir tavada ısıtın ve bulgura katıp tekrar yoğurun Yeşil*soğan, maydanoz, tuz, limon suyu katıp karıştırın*Avcunuzun içinde köfte formu vererek marul, domates, soğan gibi şeylerle servis edin Afiyet olsun
*2,5 su bardağı ince bulgur
*3 su bardağı ılık su
*1,5 su bardağı tahin
*150 gr kuru soğan
*3 orta boy (250 gr)domates
*12 yemek kaşığı domates salçası
*67 adet yeşil soğan
*1 demet maydanoz
*12 su bardağı limon suyu (isteğe bağlı artırılabilir)
*2,5 tatlı kaşığı tuz
*1,5 tatlı kaşığı kırmızı biber
*1,5 tatlı kaşığı karabiber
Batırık (Karaman Versiyonu) Tarifi Yapılışı Bulguru derin bir kaba koyun ve ılık suyla ıslatın Kapağını kapatarak 2025 dakika bekletin
Soğanı ince ince kıyın ve yeşil soğan ve maydanozu yıkayıp ayıklayın Onları da ince kıyın Domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın
Bulgura kuru soğanı, salçayı, domatesi, karabiber, kimyon ve kırmızı biberi katarak yumuşayıncaya kadar yoğurun Tahini bir tavada ısıtın ve bulgura katıp tekrar yoğurun Yeşil*soğan, maydanoz, tuz, limon suyu katıp karıştırın*Avcunuzun içinde köfte formu vererek marul, domates, soğan gibi şeylerle servis edin Afiyet olsun