iltasyazilim
FD Üye
*
Batırık Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı Bulgur(ince ,esmer)
*½ çay bardağı Tahin
*1 çay bardağı Yerfıstığı(kavrulmuş)
*1 Çorba kaşığı biber salçası
*Kuru domates (arzuya göre)
*1 adet kuru soğan
*2 Adet domates
*2 Adet salatalık
*Yarım demet maydanoz
*Yarım demet nane
*2 adet yeşil biber
*3 yaprak marul
*3adet taze soğan
*Lahana (kıyılmış arzuya göre,haşlanmış)
*½ çay bardağı zeytinyağı
*½ çay bardağı limonsuyu
*1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
*1 çay kaşığı kimyon
*56 su bardağı soğuk su
*2 çay bardağı sıcak su
*Nar ekşisi
*Tuz
Batırık Tarifi Yapılışı
1
*Tüm sebzelerimizi yıkayıp ,hazırlayalım
*Tahini küçük bir teflon tavaya alıp hafif kavuralım
*Bulgurumuzu 1,5 çay bardağı sıcak su ile ıslatalım
*Yer fıstığımızı robottan geçirelim veya bildiğiniz yöntemle küçük parçalar haline getirelim(Havanda da dövebilirsiniz)
*Tahin,bulgur,yer fıstığı,kimyonu derin yoğurma kabında kaşıkla karıştıralım
*Bu tarifin özelliği tüm sebzelerin en ince boyutta ve küçük boyutta doğranmasıdırSalatalıklar cacıklık,domatesler minik küp,biber, taze soğanlar,nane maydonoz,marul ince kıyılmış hazırlanır
*Bulgur karışımımıza kuru soğanı rendeleyin,salçayı ekleyin(bu aşamada önceden ıslatılmış kurutulmuş domateste ekleyebilirsiniz)
*Karışımı 12 dk birer tutam nane ve maydonozla yoğurun
*Sebzeleri hırplamadan şu sıra ile ekleyinYeşil biber ,taze soğan,nane, maydonoz,domates, salatalık
*Zeytinyağı limon suyunu,pul biberi,tuzunu ekleyinElinizle hafifçe karıştırın
*Batırığı ,susuz tüketmek istiyorsanız,kısır halindeyken bir tabağa ayırın,kalanını soğuk suyla sulandırınTamamını sulandırmak için 56 bardak su ekleyin
*Ekşiden hoşlanıyorsanız nar ekşisini ekleyin
*Çukur tabağa aldığınız batırığı ince kıyılmış marul veya lahana ekleyerek servis yapın
Afiyet olsun
Not:Bu tarif Mersin(Silifke –Mut) yöresinde sunulduğu şekliyle hazırlandıKaraman’da da benzer şekilde yapılıyorİtiraf etmeliyim,kavrulmuş tahinin iştah kabartan kokusu nedeniyle,önce bir tabak yeyip ardından fotoğrafladığım tek tarif…
Bu tarif güneyde çay saatlerinde ,kısıra alternatif olarak sunulur
Yazın azru ederseniz soğuksuyu azaltarak ile buzda ekleyebilirsiniz
Batırık Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı Bulgur(ince ,esmer)
*½ çay bardağı Tahin
*1 çay bardağı Yerfıstığı(kavrulmuş)
*1 Çorba kaşığı biber salçası
*Kuru domates (arzuya göre)
*1 adet kuru soğan
*2 Adet domates
*2 Adet salatalık
*Yarım demet maydanoz
*Yarım demet nane
*2 adet yeşil biber
*3 yaprak marul
*3adet taze soğan
*Lahana (kıyılmış arzuya göre,haşlanmış)
*½ çay bardağı zeytinyağı
*½ çay bardağı limonsuyu
*1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
*1 çay kaşığı kimyon
*56 su bardağı soğuk su
*2 çay bardağı sıcak su
*Nar ekşisi
*Tuz
Batırık Tarifi Yapılışı
1
*Tüm sebzelerimizi yıkayıp ,hazırlayalım
*Tahini küçük bir teflon tavaya alıp hafif kavuralım
*Bulgurumuzu 1,5 çay bardağı sıcak su ile ıslatalım
*Yer fıstığımızı robottan geçirelim veya bildiğiniz yöntemle küçük parçalar haline getirelim(Havanda da dövebilirsiniz)
*Tahin,bulgur,yer fıstığı,kimyonu derin yoğurma kabında kaşıkla karıştıralım
*Bu tarifin özelliği tüm sebzelerin en ince boyutta ve küçük boyutta doğranmasıdırSalatalıklar cacıklık,domatesler minik küp,biber, taze soğanlar,nane maydonoz,marul ince kıyılmış hazırlanır
*Bulgur karışımımıza kuru soğanı rendeleyin,salçayı ekleyin(bu aşamada önceden ıslatılmış kurutulmuş domateste ekleyebilirsiniz)
*Karışımı 12 dk birer tutam nane ve maydonozla yoğurun
*Sebzeleri hırplamadan şu sıra ile ekleyinYeşil biber ,taze soğan,nane, maydonoz,domates, salatalık
*Zeytinyağı limon suyunu,pul biberi,tuzunu ekleyinElinizle hafifçe karıştırın
*Batırığı ,susuz tüketmek istiyorsanız,kısır halindeyken bir tabağa ayırın,kalanını soğuk suyla sulandırınTamamını sulandırmak için 56 bardak su ekleyin
*Ekşiden hoşlanıyorsanız nar ekşisini ekleyin
*Çukur tabağa aldığınız batırığı ince kıyılmış marul veya lahana ekleyerek servis yapın
Afiyet olsun
Not:Bu tarif Mersin(Silifke –Mut) yöresinde sunulduğu şekliyle hazırlandıKaraman’da da benzer şekilde yapılıyorİtiraf etmeliyim,kavrulmuş tahinin iştah kabartan kokusu nedeniyle,önce bir tabak yeyip ardından fotoğrafladığım tek tarif…
Bu tarif güneyde çay saatlerinde ,kısıra alternatif olarak sunulur
Yazın azru ederseniz soğuksuyu azaltarak ile buzda ekleyebilirsiniz