iltasyazilim
FD Üye
Batırık Tarifi İçin Malzemeler
*6 çay bardağı ince bulgur (Düğürcük)
*1 kilo domates
*1 tane salatalık
*1 orta boy kuru soğan
*400500 gram tuzsuz yer fıstığı
*2 yemek kaşığı salça
*1 limon suyu ve 23 yemek kaşığı nar ekşisi
*Yarım demet maydanoz
*56 yaprak fesleğen
*Tuz
Üzeri için:
*Domates
*Salatalık
*910 tane minik kuru soğan
*1 orta boy lahana
*Asma yaprağı
Batırık Tarifi Yapılışı Üzeri için domates, salatalık küçük doğranır*Soğan ve lahana haşlanıp doğranır*Asma yaprağı haşlanır
Batırık için yer fıstığı kavrulur ve havan veya dibekte dövülür (Havan yoksa blenderdan geçirebilirsiniz Ama havan veya dibekte dövülünce lezzeti ayrı bir güzel oluyor)*Domateslerin kabukları soyulup irice doğranır*Kuru soğan minik minik yemeklik doğranır*Salatalık yine minik doğranır*Maydanoz ve fesleğen ince kıyılır*Bulgur derin ve geniş bir kaba konulur*Domates, salatalık, salça ve kuru soğan eklenip yoğrulmaya başlanır*Dövülmüş yer fıstığı da eklenip yoğurmaya devam edilir*Bulgur yumuşayıncaya kadar (Ağza tane tane gelmeyinceye kadar) yoğrulur*Maydanoz ve fesleğen eklenip yoğrulmaya devam edilir*Tuz, nar ekşisi ve limon eklenip karıştırılır*Sulandırmadan önce biraz mercimek köftesi gibi köfteler yapılır
Yavaş yavaş soğuk su eklenip karıştırılır (Su yavaş yavaş eklenmelidir Kıvamı koyu kıvamlı olmalıdır Sulandırılınca tuzu azalabilir tuz ekleyebilirsiniz )*Kaseye konulur İsteğe göre domates, salatalık, haşlanmış soğan, asma yaprağı ve lahana eklenip içilir (Çok soğuk sevenler buz ekler)
Afiyet olsun
*6 çay bardağı ince bulgur (Düğürcük)
*1 kilo domates
*1 tane salatalık
*1 orta boy kuru soğan
*400500 gram tuzsuz yer fıstığı
*2 yemek kaşığı salça
*1 limon suyu ve 23 yemek kaşığı nar ekşisi
*Yarım demet maydanoz
*56 yaprak fesleğen
*Tuz
Üzeri için:
*Domates
*Salatalık
*910 tane minik kuru soğan
*1 orta boy lahana
*Asma yaprağı
Batırık Tarifi Yapılışı Üzeri için domates, salatalık küçük doğranır*Soğan ve lahana haşlanıp doğranır*Asma yaprağı haşlanır
Batırık için yer fıstığı kavrulur ve havan veya dibekte dövülür (Havan yoksa blenderdan geçirebilirsiniz Ama havan veya dibekte dövülünce lezzeti ayrı bir güzel oluyor)*Domateslerin kabukları soyulup irice doğranır*Kuru soğan minik minik yemeklik doğranır*Salatalık yine minik doğranır*Maydanoz ve fesleğen ince kıyılır*Bulgur derin ve geniş bir kaba konulur*Domates, salatalık, salça ve kuru soğan eklenip yoğrulmaya başlanır*Dövülmüş yer fıstığı da eklenip yoğurmaya devam edilir*Bulgur yumuşayıncaya kadar (Ağza tane tane gelmeyinceye kadar) yoğrulur*Maydanoz ve fesleğen eklenip yoğrulmaya devam edilir*Tuz, nar ekşisi ve limon eklenip karıştırılır*Sulandırmadan önce biraz mercimek köftesi gibi köfteler yapılır
Yavaş yavaş soğuk su eklenip karıştırılır (Su yavaş yavaş eklenmelidir Kıvamı koyu kıvamlı olmalıdır Sulandırılınca tuzu azalabilir tuz ekleyebilirsiniz )*Kaseye konulur İsteğe göre domates, salatalık, haşlanmış soğan, asma yaprağı ve lahana eklenip içilir (Çok soğuk sevenler buz ekler)
Afiyet olsun