Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Batırık

Batırık

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Batırık Tarifi İçin Malzemeler

*6 çay bardağı ince bulgur (Düğürcük)
*1 kilo domates
*1 tane salatalık
*1 orta boy kuru soğan
*400500 gram tuzsuz yer fıstığı
*2 yemek kaşığı salça
*1 limon suyu ve 23 yemek kaşığı nar ekşisi
*Yarım demet maydanoz
*56 yaprak fesleğen
*Tuz

Üzeri için:


*Domates
*Salatalık
*910 tane minik kuru soğan
*1 orta boy lahana
*Asma yaprağı

Batırık Tarifi Yapılışı Üzeri için domates, salatalık küçük doğranır*Soğan ve lahana haşlanıp doğranır*Asma yaprağı haşlanır
Batırık için yer fıstığı kavrulur ve havan veya dibekte dövülür (Havan yoksa blenderdan geçirebilirsiniz Ama havan veya dibekte dövülünce lezzeti ayrı bir güzel oluyor)*Domateslerin kabukları soyulup irice doğranır*Kuru soğan minik minik yemeklik doğranır*Salatalık yine minik doğranır*Maydanoz ve fesleğen ince kıyılır*Bulgur derin ve geniş bir kaba konulur*Domates, salatalık, salça ve kuru soğan eklenip yoğrulmaya başlanır*Dövülmüş yer fıstığı da eklenip yoğurmaya devam edilir*Bulgur yumuşayıncaya kadar (Ağza tane tane gelmeyinceye kadar) yoğrulur*Maydanoz ve fesleğen eklenip yoğrulmaya devam edilir*Tuz, nar ekşisi ve limon eklenip karıştırılır*Sulandırmadan önce biraz mercimek köftesi gibi köfteler yapılır
Yavaş yavaş soğuk su eklenip karıştırılır (Su yavaş yavaş eklenmelidir Kıvamı koyu kıvamlı olmalıdır Sulandırılınca tuzu azalabilir tuz ekleyebilirsiniz )*Kaseye konulur İsteğe göre domates, salatalık, haşlanmış soğan, asma yaprağı ve lahana eklenip içilir (Çok soğuk sevenler buz ekler)
Afiyet olsun
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt